Companii

Morath renunţă la conducerea Lasselsberger, iar în locul său va veni un austriac

Autor: Andreea Neferu

10.10.2011, 00:00 121

Producătorul de plăci ceramice Lasselsberger, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume, l-a numit pe austriacul Kurt Ternegg la conducerea operaţiunilor din România. El îl înlocuieşte astfel pe Christian Morath, preşedinte al consiliului de administraţie şi administrator al Lasselsberger, care a renunţat la această funcţie. Ternegg are 41 de ani şi are studii de comerţ şi de administrarea afacerilor, având o lungă carieră profesională în bănci de investiţii şi industrie.

"Împreună cu echipa locală de management din Bucureşti şi Cluj Napoca, Kurt Ternegg va ţinti spre următoarele obiective în cadrul grupului Lasselsberger: optimizarea tuturor proceselor interne fundamentale, consolidarea şi extinderea profitabilă a poziţiei de lider de piaţă, dezvoltarea sortimentului şi a politicii de brand precum şi asigurarea calităţii şi eficienţei", potrivit unui comunicat al companiei.

Austriecii, care deţin brandul Cesarom, au avut anul trecut afaceri consolidate de circa 38,5 mil. euro pe piaţa locală. Compania a anunţat în mai că va investi 14 mil. euro până la finalul anului 2013 în fabrica de la Cluj-Napoca, în principal pentru modernizare şi extinderea capacităţii de producţie. Lasselsberger concurează pe piaţa locală cu companii precum KAI Ceramics (Bulgaria).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO