Companii

Muntean, Halewood: În ciuda unui an nefavorabil, există un excedent de struguri pe piaţă

Dan Muntean, Halewood: Excedentul de struguri pe piaţă a făcut ca preţul strugurilor să fie la acelaşi nivel ca anul trecut.

Dan Muntean, Halewood: Excedentul de struguri pe piaţă a făcut ca preţul strugurilor să fie la acelaşi nivel ca anul trecut.

Autor: Ioana David

13.10.2014, 00:07 755

Dan Muntean, directorul general al Halewood România, unul dintre cei mai mari producători locali de vin, cu afaceri de 10 milioane de euro, estimează că producţia din acest an a companiei va fi cu 10% mai scăzută faţă de 2013, în principal din cauza vremii nefavorabile.

Halewood deţine 350 de hectare cu viţă-de-vie în Dealu Mare, Sebeş şi Murfatlar.

„Nu este un dezastru. Dezastru este ce s-a întâmplat în alte părţi şi în alte ţări. Italia are cea mai slabă producţie din 100 de ani, au pierdut 40%. Franţa a fost afectată de grindină în multe locuri, în Burgundia spre exemplu pentru al treilea an la rând“, a afirmat Mun­tean într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Dan Muntean spune că se aşteaptă să termine culesul pe 15 octombrie, iar pe lângă cele 2.500 de tone de struguri ce vor fi procesaţi din podgoria proprie, Halewood va cumpăra o cantitate similară din piaţă.

„Din cauza scăderii pieţei vinului, foarte mulţi producători care au înfiin­ţat plantaţii noi au fost descurajaţi să-şi continue programele şi să-şi înfiinţeze şi o unitate de vinificaţie proprie pe lângă via pe care o aveau. Neputând valorifica ei înşişi aceste cantităţi de struguri, le-au adus pe piaţă şi la ora actuală în ciuda unui an nefavorabil, există un excedent de struguri pe piaţă, care a făcut ca preţul strugurilor să fie la acelaşi nivel ca anul trecut.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO