Companii

Natuzzi se asaza mai bine in Romania

27.03.2003, 00:00 20

Compania italiana Natuzzi isi va dubla pana in 2005 capacitatea de productie a fabricii de canapele de la Baia Mare, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, a anuntat Agentia Romane pentru Investitii Straine (ARIS).
Natuzzi a intrat pe piata romaneasca in 2001 cand a construit de la zero fabrica Italsofa la Baia Mare, valoarea investitiei fiind de peste 35 de milioane de euro, potrivit ARIS. La Italsofa, care se intinde pe un teren de 20 de hectare, se produc canapele din piele si din material textil, dar si semifabricate, care sunt utilizate pe plan intern sau exportate in Italia.
Dezvoltarea pe plan mondial a Natuzzi, precum si cererea in crestere pentru produsele firmei, au determinat extinderea activitatii din Baia Mare. Capacitatile de productie vor fi extinse pe inca 15 hectare, adiacente actualei locatii, ceea ce ar putea duce la crearea a inca 1.200 de locuri de munca fata de cele 400 infiintate initial, a precizat ARIS.
Fondat in anul 1959 de Pasquale Natuzzi, grupul italian proiecteaza, produce si comercializeaza mobilier pentru locuinte. Natuzzi este cel mai mare producator de mobila din Italia si unul liderii mondiali in domeniul mobilierului de lux, cu tapiterie de piele. Produsele Natuzzi sunt exportate pe 123 de piete, de pe cinci continente. Titlurile Natuzzi sunt tranzactionate de aproape un deceniu la Bursa de Valori din New York (NYSE).
Natuzzi a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 805 milioane euro, in crestere cu 2,4% fata de rezultatul inregistrat in 2001. Profitul net s-a ridicat la 91,4 milioane de euro, cu 20% mai mult decat in anul anterior.
bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO