Companii

Nemtii de la Continental au facut la Timisoara un profit de 38 mil. euro

Nemtii de la Continental au facut la Timisoara un profit de 38 mil. euro
31.07.2006, 18:28 522

Continental Automotive Products Timisoara, unitatea de productie de anvelope a grupului german Continental, a realizat anul trecut un profit brut de 38 mil. euro (137,8 mil. lei), in crestere cu aproximativ 38% in euro fata de anul precedent.
In acelasi timp, cifra de afaceri a Continental Automotive Products a crescut anul trecut cu peste 33% in euro, pana la aproximativ 217 milioane de euro (786,6 mil. lei), germanii fiind din acest punct de vedere cel mai mare jucator de pe piata locala de profil.
Oficialii Continental nu au putut fi contactati pentru comentarii, grupul german fiind foarte discret vizavi de prezentarea rezultatelor financiare din Romania
Germanii se afla la mica distanta de Michelin Romania, filiala locala a producatorului francez de anvelope realizand anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 200 de milioane de euro (727,3 mil. lei).
Cresterea afacerilor Michelin - aproximativ 40% in euro - devansase anul trecut ca ritm pe cea a Continental, insa francezii se afla de mai multi ani pe pierderi, urmand ca anul acesta sa treaca pe profit, potrivit propriilor estimari.
Continental este prezent pe piata locala de la sfarsitul anilor '90, cand a luat decizia de a investi 100 de milioane de euro intr-o fabrica la Timisoara. Ulterior, germanii au investit alte 70 de milioane de euro in extindere, fabrica urmand sa ajunga la orizontul anului 2008 la capacitate de productie de 16 milioane de anvelope pe an, potrivit estimarilor oficialilor.
De anul acesta, pe lista concurentilor internationali cu activitati de productie in Romania va intra si grupul italian Pirelli, care va deschide la Slatina o fabrica de anvelope de inalta performanta, in urma unei investitii de aproximativ 110 milioane de euro.
Pirelli detine deja la Slatina, o fabrica de cord metalic, devenita functionala anul trecut in urma unei investitii de 40 milioane de euro. In cadrul fabricii de cord metalic de la Slatina un pachet de actiuni de 20% este detinut de grupul Continental.
La fabrica Continental de la Timisoara sunt produse anvelope cu diametrul cuprins intre 13 si 16 toli, care sunt prevazute sa ruleze la viteze de pana la 240 km/h.
Pe langa marca premium a concernului, Continental, sunt produse, de asemenea, anvelope cu marcile Barum, Uniroyal, Mabor, Semperit, Gislaved, Viking, precum si o serie de alte branduri exportate pe pietele din Europa si din Statele Unite.
Continental a produs, pana in prezent, in Romania anvelope pentru clienti precum Renault - Dacia, Fiat, Suzuki, Vokswagen si Toyota.
Grupul german detine in Romania, pe langa fabrica de anvelope de la Timisoara, fabricile de componente industriale Contitech Romania, PHX Romania, Phoenix Unio la Carei si uzina de componente auto Continental Automotive Products la Sibiu. Cu peste 240 de milioane de euro investiti, Continental este unul dintre cei mai importanti investitori germani de pe piata locala.


Cum a investit Continental pe banda rulanta

Continental a luat decizia de veni in Romania la sfarsitul anilor '90
A investit peste 240 de milioane de euro in Romania
Prima fabrica din Romania a fost deschisa la Timisoara in urma unei investitii de 100 de milioane de euro si producea anvelope
In afara diviziei de anvelope, germanii au venit in Romania si cu diviziile Contitech (componente auto) si Continental Automotive Systems (sisteme electronice de franare si sisteme de securitate)
Continental are peste 2.000 de angajati in Romania la unitatile de productie de la Timisoara, Sibiu si Carei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO