Companii

Nemţii de la drogerie markt au deschis cel de-al treilea magazin din Cluj-Napoca

Nemţii de la drogerie markt au deschis cel de-al treilea magazin din Cluj-Napoca

Foto Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

16.12.2011, 00:00 275

Reţeaua germană de magazine de cosmetice şi bunuri de larg consum dm drogerie markt, cu afaceri de circa 5,5 mld. euro la nivel mondial, a deschis un nou magazin în Cluj-Napoca, situat în zona centrală a oraşului. Aceasta este cea de-a treia unitate deschisă de dm drogerie markt în Cluj după cele din complexul Winmarkt, Mănăştur şi din galeria Real.

În urmă cu două luni, compania anunţa că va mai deschide până la finalul anului două magazine în centrele comerciale Winmarkt din Ploieşti şi Râmnicu Vâlcea, deţinute de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD). Cele două companii nu se află la primul parteneriat, în condiţiile în care drogerie markt mai deţine două unităţi în centre comerciale Winmarkt din oraşele Cluj-Napoca şi Bistriţa.

Reţeaua intrată pe piaţa locală la finalul anului 2007 a depăşit în prezent nivelul de 40 de magazine, deschise în special în centrul, vestul şi sud-estul ţării. În ceea ce priveşte locaţiile pentru magazine, compania se orientează în special spre retailul stradal, însă nu exclude posibilitatea de a deschide în malluri. Indiferent de zonă însă, germanii merg pe spaţii închiriate, magazinele dm având o suprafaţă cuprinsă între 300 şi 500 mp.

Reţeaua, care a deschis în medie zece magazine pe an, a ajuns anul trecut la afaceri de 56,7 mil. lei (13,5 mil. euro), cu 81% mai mari decât în 2009. La nivel global, drogerie markt activează în 11 ţări cu peste 2.200 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO