Companii

NEPI atacă locul 1 în topul proprietarilor de malluri

NEPI atacă locul 1 în topul proprietarilor de malluri

Autor: Cristi Moga

26.04.2013, 00:07 3006

Fondul sud-african de investiţii NEPI, care a ajuns la active imobiliare de circa 650 mil. euro pe piaţa locală, atacă prima poziţie în topul proprietarilor de malluri prin achiziţii şi dezvoltări noi în oraşele Târgu-Jiu, Sibiu, Drobeta-Turnu Severin şi Timişoara.

NEPI are în prezent un portofoliu cu o suprafaţă închiriabilă de circa 156.000 mp în oraşele Brăila, Piteşti, Ploieşti şi Braşov, precum şi terenuri cumpărate în Bucureşti şi Ga­laţi pentru dezvoltarea altor proiecte, a căror finalizare este aş­teptată pentru perioada 2014-2015, când sud-africanii l-ar pu­tea depăşi pe actualul lider al pieţei, omul de afaceri ie­şean Iulian Dascălu, care deţine cinci proiecte de 230.000 mp. La Sibiu şi Severin NEPI îşi propune să preia controlul asupra a două centre comerciale funcţionale, în timp ce la Târgu-Jiu şi Timişoara sud-africanii vor să ridice proiecte „de la zero“.

Industria mallurilor suferă în prezent din cauza vânzărilor slabe şi a gradului ridicat de îndatorare bancară a dezvoltatorilor, în timp ce NEPI se finanţează în special de pe burse şi are în prezent potenţialul de a-şi extinde agresiv portofoliul, bugetul de investiţii pentru următorii trei ani fiind de circa jumătate de miliard de euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO