Companii

Noble Ventures preia controlul la Combinatul Siderurgic Resita

11.09.2000, 00:00 79



Fondul american de investitii Nobel Ventures a preluat efectiv controlul Combinatului Siderurgic Resita, in urma aprobarii de catre Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) companiei a contractului de vanzare de catre FPS a pachetului majoritar de actiuni.

Tranzactia, incheiata intre FPS Bucuresti si Noble Ventures in data de 5 iunie 2000 are o valoare totala de 85,2 milioane de dolari, suma in care sunt incluse investitiile la care s-a angajat fondul de investitii, in valoare de circa 33 milioane de dolari.

De asemenea, noul actionar majoritar a preluat si datoriile societatii, care se ridica la peste 1.100 miliarde de lei, suma ce aproape patru ori mai ridicata decat capitalul social al companiei.

In acelasi timp Noble Ventures s-a angajat ca pana in anul 2005 sa nu recurga la disponibilizari colective.

Noul consiliu de administratie, ales in cadrul aceleiasi AGA, este format din cinci persoane, trei cetateni romani si doi americani.

In functia de presedintele al CA a fost ales un fost director general al combinatului, Victor Manolescu, noul director general fiind reprezentantul Noble Ventures, Charles Norman Franges.

Potrivit noilor proprietari ai CS Resita, compania va fi transformata intr-un holding, compus din cinci centre de profit distincte si independente economic.

Doua dintre acestea sunt centrul de productie si prelucrare primara a otelului, Principalul centru de profit va fi cel de productie, obiectivul acestuia pentru urmatoarele sase-noua luni fiind atingerea unei productii de 25.000 tone lunar, iar altul sectia de reparatii a combinatului, care se va transforma intr-un unitate productiva cu profil de constructii-montaj.

Fierul vechi va reprezenta obiectul de activitate al unei alte unitati, iar un alt centru de profit vizeaza productia materialelor de constructii, prin exploatarea carierei de calcar si relansarea productiei de caramizi refractare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO