Companii

Noii proprietari ai AutoItalia vor 90 mil. € cu ajutorul maşinilor scumpe

Noii proprietari ai AutoItalia vor 90 mil. € cu ajutorul maşinilor scumpe

Canadianul Rennen Zunder, 55 de ani, a preluat de luna aceasta funcţia de CEO al AutoItalia Group

Autor: Bogdan Alecu

03.11.2011, 00:06 424

Israelienii de la Mediterranean Car Agency (MCA), care au preluat AutoItalia în luna mai a acestui an, au în plan să ajungă anul viitor la un business de peste 90 milioane de euro, în creştere cu 50% faţă de nivelul atins în 2010.

Noul acţionar al AutoItalia estimează că cifra de afaceri nu va depăşi nici în acest an 60 mil. euro, având în vedere faptul că vânzările la nouă luni sunt similare cu cele de anul trecut.

"Pe lângă majorarea cotei de piaţă ne aşteptăm la o creştere de 50% a veniturilor com­paniei în condiţiile în care avem în por­tofoliu acum mărci mai scumpe precum Jeep", a spus canadianul Rennen Zunder, 55 de ani, cel care a preluat de luna aceasta funcţia de CEO al AutoItalia Group.

Odată cu prezentarea oficială a noului director, com­­­­­pania a lansat oficial pe piaţa locală mo­de­­lele Fiat 500 Cabrio, Infiniti M Hybrid şi noile game ale Lancia şi Jeep, modele care au pre­­ţuri de până la 60.000 de euro şi care ar putea susţine creşterea cifrei de afaceri a companiei.

Principala misiune a noului director va fi aceea de a majora cota de piaţă a importa­torului de la 3,4% la nivelul lunii octombrie la cel puţin 4,5% anul viitor.

Ori Lahav, directorul general al MCA, a precizat că vânzările importatorului vor ajunge în acest an, cel mai probabil, la peste 3.000 de unităţi după ce au fost livrate până acum aproximativ 2.600 de automobile. AutoItalia a vândut anul trecut 3.800 de maşini, jumătate faţă de livrările din 2009. De asemenea, cota de piaţă a companiei a scăzut la 3,2%, de la 5% în 2009.

Referitor la investiţiile în noua afacere a grupului israelian, Lahav a spus că de la preluarea companiei au fost alocate mai multe milioane de euro în dezvoltare, dar şi pentru stingerea unor datorii preluate, fără a preciza însă suma exactă.

"Sperăm ca anul viitor AutoItalia să treacă pe profit, dar nu putem şti încă de pe acum cum vor evolua lucrurile. Cert este că vom continua investiţiile şi în următoarea perioadă, mai ales în deschiderea de noi dealership-uri în zonele pe care nu le acoperim, în angajaţi şi logistică", a spus Ori Lahav. El a subliniat că "de la preluarea companiei şi până în prezent am investit milioane de euro în AutoItalia. Compania avea datorii la bănci atunci când am preluat-o şi ne-am asumat responsabilitatea şi pentru aceste datorii. Dar nu toate aceste datorii a trebuit achitate, unele credite sunt pentru cinci ani, iar altele pentru perioade mai lungi".

AutoItalia a prezentat miercuri noile modele Lancia Thema, Lancia Ypsilon, Fiat Freemont, Fiat 500 Cabrio şi Infinti M Hybrid, automobile care vor fi lansate la vânzare în următoarea perioadă, când vor fi anunţate şi preţurile.

"Anul viitor sper să avem şi primul an cu profit, dar nu putem spune exact. Acum construim bugetul pe anul viitor şi nu trebuie să uităm că firma pierde bani din anul 2008. Sperăm să avem o creştere importantă în special în ceea ce priveşte vânzările de componente şi piese de schimb", a spus Ori Lahav.

Exit-ul lui Herbert Stein

Herbert Stein, 81 de ani, primul investitor străin de pe piaţa auto locală, care în 1993 a pus bazele AutoItalia, iar în 94 alături de alţi câţiva importatori a pus bazele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), a predat oficial în luna mai conducerea AutoItalia noilor acţionari. La 18 ani de la înfiinţarea businessului, Stein vindea afacerea AutoItalia, unul dintre importatorii cu cele mai multe branduri în portofoliu, unei companii israeliene. La evenimentul de predare a ştafetei, Stein mărturisea că ar fi fost mult mai bine dacă businessul ar fi fost vândut în 2006 sau 2007, atunci când piaţa locală înregistra cel mai puternic avans.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO