Companii

Noii regi ai asfaltului sunt fraţii Horpos, cu afaceri de 196 mil. €

Noii regi ai asfaltului sunt fraţii Horpos, cu afaceri...

Autor: Andreea Neferu

02.07.2013, 21:46 1762

Constructorul bucureştean Straco Grup, controlat de fraţii Ale­xan­dru şi Traian Horpos, a avut anul trecut afaceri de aproape 196 de mi­lioane de euro, în creştere în euro cu 123% faţă de anul anterior, arată calculele ZF pe baza informaţiilor trans­mise de Registrul Comerţului.

Compania a construit auto­străzi precum Deva - Orăştie, şi a reuşit astfel să devină liderul constructorilor cu acţionariat românesc, depăşind busi­nessul companiilor care figurau anii trecuţi pe poziţiile fruntaşe în ierar­hia celor mai mari firme de construcţii, precum Hidroconstrucţia, deţinută de management şi salariaţi, respectiv Spedition UMB sau Tehnostrade, com­panii controlate de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, care au consemnat fiecare afaceri sub 140 de milioane de euro anul trecut.

Înfiinţată în 2003, Firma Straco Grup a pornit la drum cu contracte cu primăriile de sector din Capitală şi a avut o evoluţie ascendentă de-a lungul anilor, reuşind să ajungă de la afaceri de 578.000 de euro în 2003 la aproape 196 de milioane de euro în 2012.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 03.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO