Companii

Noua Dacie, cu interior de familie, va fi lansata in 2004

19.06.2000, 00:00 21



Noul automobil Dacia aflat in proiectare la Renault, ce va fi lansat in 2004, la un pret de circa 5.000 de euro, va fi o masina originala la standarde europene, cu un interior confortabil, pentru familie, au declarat la sfarsitul acestei saptamani reprezentantii departamentului de proiectare a Renault, citati de Mediafax.

"Proiectul Dacia, din punct de vedere al designului, este in faza de inceput a dezvoltarii. Facem o multitudine de schite, de modele, si in acelasi timp ne consultam cu cei din RomOnia pentru a intelege ce se doreste", Kenneth Melville, director in cadrul companiei Renault, seful echipei de designeri de la Tehnocentre - Paris, care proiecteaza noul model Dacia.

Compania franceza si-a propus ca, incepOnd cu anul 2010, productia de automobile Dacia sa atinga cifra de aproximativ 200.000 de vehicule pe an, din care 80.000 de unitati vor fi exportate.

Renault a achizitionat, in luna septembrie a anului trecut, pachetul majoritar de actiuni al societatii Automobile Dacia Pitesti, pentru care a achitat 50 de milioane de dolari. Compania franceza s-a angajat ca, in termen de cinci ani, sa realizeze investitii de 220 de milioane de dolari pentru dezvoltarea structurilor industriale si comerciale ale societatii de la Pitesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO