Companii

Noul Q7: 20% din piata SUV premium

Noul Q7: 20% din piata SUV premium

Tinta SUV-ului Audi este in acest an de 150 de unitati

25.06.2009, 16:00 46

Porsche Romania, importatorul Audi pe piata locala, va lansa in aceasta vara un facelift al SUV-ului Q7 cu motorizarea diesel 3,0 litri TDI, care respecta standardele de poluare Euro 6, care vor intra in vigoare din 2014.

Acesta are un consum mediu de 8,9 litri/100 km, similar cu cel al unui motor diesel de 2,0 litri normal. Celelalte motorizari disponibile pe Q7 facelift respecta normele Euro 5, care vor intra in vigoare in 2010 si pentru care in prezent nu se plateste taxa de poluare.
„Audi Q7 facelift beneficiaza acum de motorizari Euro 6, care respecta cele mai dure norme de poluare si care face din noua generatie un benchmark in ceea ce priveste emisiile de noxe la SUV-uri", a subliniat Brent Valmar directorul general al Porsche Romania.
Tinta SUV-ului Audi este in acest an de 150 de unitati, care vor reprezenta o cota de aproximativ 20% din segmentul SUV-urilor de lux, potrivit oficialilor companiei. Cea mai bine vanduta versiune va fi cea cu motorul diesel de 3,0 litri. Potrivit oficialilor companiei, in prezent sunt in derulare 20 de comenzi pentru noul model.
Vanzarile SUV-urilor au inregistrat cel mai mic declin in primele cinci luni ale anului, de 39%, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), in conditiile in care importurile de autoturisme scad cu 47%. Vanzarile SUV-ului Q7, cel mai bine vandut model de teren din segmentul premium, au inregistrat o scadere de 70% in primele cinci luni ale anului fata de perioada similara a anului trecut, la 62 de unitati.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO