Companii

Noul restaurant McDonald's Unirii va avea doua etaje in urma unei investitii de aproape un milion de euro

Noul restaurant McDonald's Unirii va avea doua etaje in urma unei investitii de aproape un milion de euro

La nivel national sunt 55 de restaurante McDonald's, cele mai multe, in numar de 25, fiind deschise in Capitala

22.05.2008, 19:32 511

Cel mai mare operator de restaurante fast-food de pe piata locala, McDonald's Romania, investeste aproape un milion de euro in renovarea celui mai vechi restaurant din Capitala situat in centrul comercial Unirea Shopping Center.
Unitatea, deschisa de companie in prima parte a anului 1995, este reamenajata in aceasta luna si va deveni operationala pana la finele lui mai.
"Am adoptat un nou concept european de design, pentru prima data in Romania, intrucat este restaurantul nostru emblema. Cea mai mare noutate este insa faptul ca unitatea va avea inca un etaj, care va suplimenta suprafata destinata clientilor cu 60 de locuri si care va contine un spatiu de party pentru copii si un nou loc de joaca", a declarat pentru ZF Cristian Savu, directorul de comunicare al McDonald's Romania.
Suprafata initiala a restaurantului era de 830 de metri patrati, numarul de locuri destinat clientilor ajungand la 200. Renovarea si noua constructie la mezanin, care se intinde pe o suprafata de 250 de metri patrati vor permite insa ocuparea a 260 de locuri. "Tot restaurantul a fost refacut si ne asteptam ca vanzarile sa creasca semnificativ", a mai spus Savu. Potrivit reprezentantului companiei, locatia, dar mai ales negocierile cu proprietarii centrului comercial au fost factorii care au permis implementarea noului concept al McDonald's.
La nivel national sunt 55 de restaurante fast-food McDonald's, cele mai multe, in numar de 25, fiind deschise in Capitala. Zilnic in toate unitatile companiei intra intre 150.000 si 200.000 de clienti, potrivit datelor McDonald's. Luna trecuta, compania a mai inchis si restaurantul situat in Pasajul Universitatii din Bucuresti, in urma demararii de catre municipalitate a unui proiect de renovare a pasajului.
"In prezent totul este in lucrari acolo, iar decizia noastra de a investi in aceasta locatie depinde doar de noua fata a pasajului", a anuntat Savu. Cea mai recenta locatie McDonald's a fost deschisa in luna aprilie in cadrul centrului comercial Baneasa Shopping City, unde se afla de altfel si primul restaurant din Romania al unuia dintre principalii competitori, Burger King. Franciza Burger King a fost adusa de compania Atlantic Restaurant Sistem detinuta de Eli Davidai, cel care a lansat la nivel local si afacerea Pepsi, si de asociatul acestuia Marius Nasta.
McDonald's a inregistrat in primul trimestru din acest an vanzari de circa 80 de milioane de lei (22 mil. euro), in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Anul trecut, compania a obtinut o cifra de afaceri de 307 milioane de lei (92 milioane de euro). Cei mai importanti competitori pe piata restaurantelor de fast-food, estimata de McDonald's la 1,5 - 2 mld.euro pe an, sunt KFC si Burger King.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO