Companii

O achiziţie şi o fabrică de la zero au fost principalele mutări de anul trecut ale producătorului austriac de polistiren Austrotherm în România

O achiziţie şi o fabrică de la zero au fost...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.03.2023, 16:15 3458

♦ O nouă fabrică a intrat în portofoliul grupului în 2022, odată cu achiziţia companiei Zentyss din Arad, producătoare tot de polistiren, cu 106 angajaţi ♦ Costurile de investiţii pentru proiectul greenfield de la Călan, judeţul Hunedoara, se ridică la aproximativ 6 mil. euro ♦ Pe plan local, în 2021 Austrotherm a înregistrat o cifră de afaceri de 177 milioane de lei.

Austrotherm România, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume, care produce polistiren pentru construcţii, a deschis la finalul anului 2022 o fabrică nouă de termoizolaţii în Călan, judeţul Hunedoara.

Această nouă unitate de producţie a companiei din România va produce polistiren expandat pentru piaţa locală, facilitând livrările către vestul ţării, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul companiei. De altfel, o treime din principalii clienţi ai producătorului se află în centrul şi nord-vestul ţării, iar fabricile deja existente la Bucureşti şi Horia, judeţul Neamţ, se află la distanţă prea mare şi ajunseseră deja la limita capacităţii maxime de producţie.

„Clădirea de 3.800 de metri pătraţi include spaţii de producţie, depozite şi birouri. 15 noi angajaţi şi-au găsit un loc de muncă la Călan. Costurile de investiţii pentru proiectul greenfield se ridică la aproximativ 6 milioane de euro“, se arată pe site-ul Austrotherm România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO