Companii

O discuţie cu CEO-ul celui mai mare operator de telefonie fixă

21.06.2010, 23:34 33

"Meet the CEO" va aduce faţă în faţă, în cadrul unui evenimentrestrâns, oameni de afaceri şi executivi din peisajul economicromânesc cu unul dintre cei mai importanţi expaţi din telecom,Yorgos Ioannidis.

Omul care conduce afacerile de peste 800 de milioane de euro aleRomtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixă, cablu şiinternet din România, va povesti pentru prima dată în public desprecariera sa de 35 de ani din domeniul telecomunicaţiilor, desprepiaţa locală de telecom şi impactul crizei, precum şi desprestrategia companiei în acest context. Creionată în linii mari,strategia din ultimii trei ani a operatorului a avut în prim-plancreşterea bazei de consumatori şi retenţia clienţilor existenţi,reflectate în decizii precum reducerea tarifelor pentru serviciisau, mai recent, introducerea unui plan tarifar preferenţial pentruapelurile dintre clienţii Romtelecom şi Cosmote.

La Romtelecom, Ioannidis a venit la începutul lui 2007, preluândpoziţia de director general deţinută anterior de americanul JamesHubley, primele obiective fiind chiar reducerea fluctuaţieinumărului de abonaţi şi identificarea metodelor de menţinere şicreştere a veniturilor companiei. Cariera în telecom şi-a început-oîn 1975, chiar în cadrul operatorului OTE, unde a activat cainginer de telecomunicaţii şi a evoluat apoi în diferite poziţiidin cadrul mai multor departamente ale companiei. În prima parte aanilor '90 s-a mutat la filiala din Grecia la Vodafone, ca managerde inginerie a comutaţiei şi software, iar spre finalul deceniuluia preluat aceeaşi poziţie în cadrul Cosmote. Ioannidis a fost apoi,timp de patru ani, directorul general al OTENET, plasând companiape primul loc în piaţa grecească de servicii de internet, cu o cotăde 55% în segmentul serviciilor în bandă largă, iar din 2004 a fostnumit director executiv tehnic pentru întreg grupul OTE, perioadăîn care a fost în componenţa echipei care a lansat Cosmote pe piaţade telefonie mobilă din Grecia, dezvoltând reţeaua în doar cinciluni, un timp record la acea vreme în Europa.

Întâlnirea lui Yorgos Ioannidis cu publicul va avea loc marţi,29 iunie, cu ocazia evenimentului "MEET THE CEO", organizat deBUSINESS Magazin, conceput ca un moment oportun pentru un publicrestrâns de a avea acces la o discuţie liberă cu membri importanţiai comunităţii de business din România. În prima parte aevenimentului, Ioannidis va susţine o prezentare în cadrul căreiava împărtăşi idei, sfaturi şi experienţe din cariera sa dintelecomunicaţii, urmând ca publicul să aibă apoi ocazia să adresezeşefului Romtelecom întrebări. Auditoriul va avea astfel ocazia sădiscute liber, împreună cu Yorgos Ioannidis, despre evoluţiaindustriei de telecomunicaţii, despre impactul crizei economice înacest sector şi despre planurile viitoare ale Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO