Companii

O firma indiana a preluat 28% din Sanex

28.08.2000, 00:00 13



Compania indiana Sun Earth Ceramics a cumparat 28% din actiunile firmei Sanex Cluj-Napoca, pentru suma de 3 milioane de dolari, transmite Mediafax care citeaza publicatia indiana The Economic Times.

De asemenea, Sun Earth Ceramics a achizitionat 51% din capitalul companiei Monalc din Spania, la un pret de 2 milioane de dolari. Operatiunile de cumparare vor fi efectuate prin intermediul unui holding cu sediul in Olanda, Azad Bheer. Sanex a fost, saptamana trecuta, actinea cea mai cautata pe piata Rasdaq, pentru acest titlu fiind raportate numeroase tranzactii speciale la valori ridicate.

Ambele companii beneficiaza de capacitati semnificative de productie, iar achizitiile vor conferi Sun Earth o pozitie mai importanta pe piata mondiala.

Sanex are o capacitate anuala de productie de 7,2 milioane de metri cubi, aproape dubla comparativ cu cea a Sun Earth Ceramics, iar Monalc are o capacitate de 2,5 milioane metri cubi pe an.

Sun Earth, parte a grupului Motwani, comercializeaza placi de ceramica sub numele Sonora. In prezent, este al treilea mare producator de placi de ceramica din India, dupa Johnson si Kajaria Ceramics. De asemenea, compania isi va mari capacitatea de productie pe piata interna cu 3,4 milioane metri patrati de placi ceramice, la 6,8 milioane de metri patrati, devenind al doilea mare producator de placi ceramice din India, conform oficialilor sai. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO