Companii

O profesoara, 12 mil. euro pe un hotel. "Unei femei i se potriveste conducerea unui hotel"

28.05.2009, 16:16 27

Elena Grec, fosta sotie a omului de afaceri Gheorghe Grec, unul dintre cei sase actionari care au vandut afacerea Bere Mures, povesteste pentru prima data care au fost motivele din spatele deciziei sale de a investi 12 milioane de euro intr-un hotel de patru stele din Cluj-Napoca.

"Am decis sa optez pentru o investitie in domeniul hotelier fiindca am considerat ca este cel mai frumos sector de activitate si dintotdeauna asta mi-am dorit sa fac. Cred ca unei femei i se potriveste cel mai bine functia de conducere a unui hotel. Inainte de a ma decide sa cumpar West City Hotel am mai vazut cateva hoteluri in Cluj si in Sibiu, insa am ramas impresionata de designul acestui hotel. A contat foarte mult in decizia luata si felul in care fostii proprietari ai hotelului au stiut sa-si prezinte afacerea", a declarat pentru ZF Transilvania Elena Grec, noul proprietar al West City Hotel, o unitate de patru stele cu 100 de camere.
Elena Grec, care a fost 19 ani si jumatate cadru didactic in Targu-Mures si timp de trei ani membru in consiliul de administratie al companiei Bere Mures, a fost initial destul de reticenta in a oferi detalii legate de investitia sa in industria ospitalitatii. "Nu stiu ce investitii voi derula in viitor, depinde foarte mult de evolutia pietei si de ce ceea ce mi se ofera. Nu exclud insa varianta unui parteneriat cu alti oameni de afaceri sau cu alte companii in vederea dezvoltarii unui business", a afirmat noul proprietar al West City Hotel din Cluj, care ia in considerare si includerea hotelului intr-un lant international.
Familia Grec nu a fost unul dintre cuplurile mediatizate din mediul de business local, Gheorghe Grec fiind insa unul dintre cei trei investitori din Targu-Mures care au incasat peste 35 mil. euro fiecare din vanzarea afacerii Bere Mures catre Heineken. Cei doi soti Grec au finalizat anul trecut procesul de divort in urma caruia Elena Grec a incasat jumatate din suma obtinuta de fostul sot din tranzactia cu Heineken, adica in jur de 17 mil. euro.
Gheorghe Grec a cumparat si el anul trecut de la Heineken hotelul Germisara din Geoagiu Bai si a investit pana in prezent aproximativ 500.000 de euro in modernizarea acestuia. Hotelul din statiunea hunedoreana este clasificat deja la patru stele, are 138 de camere duble si sase apartamente. "Intentionam ca in viitor sa demaram un program de investitii de peste 2 mil. euro. Gradul de ocupare a hotelului Germisara in primele trei luni din acest an a fost de 30%", a declarat Gheorghe Grec, unul dintre fostii actionari ai Bere Mures.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO