Companii

OBI a stabilit locatiile pentru 13 magazine

OBI a stabilit locatiile pentru 13 magazine
20.02.2008, 20:15 63

Operatorul german de bricolaj OBI, divizie a grupului Tengelemann, va investi circa 50 mil. euro pana la sfarsitul anului viitor in deschiderea a 13 magazine, dintre care unul in Bucuresti. Toate magazinele vor fi deschise in interiorul unor parcuri de retail.
"Suntem deja in discutii pentru a deschide 13 locatii in cadrul unor parcuri de retail, in orasele cu peste 75.000 de locuitori. Primele doua magazine vor fi deschise anul acesta, unul in Bucuresti si unul in vestul tarii. Ambele vor fi situate in parcuri de retail", a declarat Romano Quinzi, directorul pentru Romania al OBI. Reprezentantii grupului nu au oferit insa alte informatii legate de orasele in care vor deschide magazine.
Unitatile dezvoltate de companie vor avea suprafete cuprinse intre 8.000 si 12.000 de metri patrati, si cate 120 de angajati. Investitia alocata unei unitati este de circa 3-4 milioane de euro, avand in vedere ca toate spatiile sunt inchiriate.
"Vrem sa deschidem 20-25 de magazine in urmatorii 2-3 ani, insa avem mai mult de 40 de proiecte in pregatire. Nu vom putea sa ajungem in doi ani numarul unu pe piata romaneasca, pentru ca o mare parte dintre competitori sunt deja aici, insa ne-am propus sa ajungem numarul unu in cinci ani, in functie de cifra de afaceri, numarul de magazine si suprafata de vanzare", a spus Dieter Messner, membru al Consiliului de Administratie al OBI, responsabil pentru activitatile internationale .
Compania nu exclude posibilitatea achizitionarii de teren pentru constructia de magazine, considerand ca pe termen lung preturile terenurilor ar putea sa scada. Potrivit reprezentantilor OBI, piata locala de bricolaj are in prezent o valoare de 2 mld. euro. In sectorul de bricolaj activeaza deja retelele Praktiker, Bricostore, Mr. Bricolage, Hornbach si Baumax.

Germanii din bricolaj

Praktiker - cea mai mare retea de magazine de bricolaj de pe piata locala numara 20 de unitati si va mai deschide alte 4-5 pana in 2009.
Hornbach - a intrat in Romania anul trecut si a adus un format de magazine de materiale de constructii si bricolaj mai mare decat media retelelor de pe piata. Hornbach va mai deschide o unitate in acest an, in Capitala.
Obi - ultimul intrat pe piata romaneasca, tinteste o retea de 25-30 de magazine pe termen mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO