Companii

OBI mai vine cu 10 mil. euro in doua magazine

28.04.2010, 23:07 31

Retailerul de bricolaj OBI, controlat de grupul germanTengelmann, va mai investi in acest an 10 milioane de euro pentru adeschide doua magazine la Sibiu si la Bucuresti, dupa ce ainaugurat ieri cea de-a cincea locatie a grupului la Ploiesti.

"In proiectul de la Ploiesti am investit 5 milioane de euro,suma pe care o investim in toate magazinele pe care le deschidem",a spus Romano Quinzi, country manager al OBI Romania.

Magazinul de la Ploiesti, deschis la o distanta de mai bine deun an de celelalte, are o suprafata totala de 10.000 metri patratisi numara circa 110 angajati.

Deschiderea de noi unitati anul acesta va conduce la o majorarea cifrei de afaceri cu 70% fata de 2009, dupa cum anticipeazareprezentantii companiei, care nu doresc insa sa dezvaluierezultatele financiare pentru anul trecut. In 2008, compania a avuto cifra de afaceri de 5 mil. euro, potrivit datelor Ministerului deFinante.

Compania a intrat pe piata locala in 2008 si a ajuns la un numarde circa 600 de angajati in magazinele din Bucuresti, Pitesti,Ploiesti, Arad si Oradea. Pentru viitor Quinzi afirma ca vordeschide trei magazine pe an, desi nu "vom mai avea conditiile deextindere din 2007".

"OBI merge pe ideea cresterii organice, prin greenfield-uri, sinu avem in prezent planuri de achizitie a unor jucatori de pepiata, insa nu exclud aceasta posibilitate. Totul va depinde deocaziile ce vor aparea", a declat Dieter Messner, unul dintreoficialii companiei.

Pentru a face fata crizei oficialii afirma ca grupul a redusinvestitiile, a mers pe stocuri mai mici si a impiedicat crestereacosturilor, care au ramas la un nivel similar celor din perioada dedinainte de criza. "Criza de pe piata imobiliara din Romania nune-a afectat puternic deoarece businessul nostru este orientat maimult catre renovare, nu catre case noi", spune Quinzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO