Companii

Obiectivul Renault: vanzarea a peste 11.000 de autovehicule

10.06.2004, 00:00 22

Renault Romania, importatorul local al producatorului francez, isi mentine dupa prima jumatate a anului estimarile privind vanzarile pe care le-a facut la inceputul anului.
"Estimam la inceputul anului sa vindem 11.000 de automobile. Ulterior, avand in vedere evolutia foarte buna a pietei, am ridicat obiectivul la 11.500 de automobile. Avem insa o problema, care ne-ar putea impiedica in realizarea acestui obiectiv: Vanzarile Renault merg foarte bine in toata Europa si aceasta inseamna dificultati pentru noi in Romania, deoarece sunt intarzieri la livrarea masinilor", spune Nicolas Ianculescu, director general al Renault Romania. Potrivit acestuia, cele mai vandute doua modele Renault pe piata romaneasca Megane Sedan si Clio Symbol, sunt produse in cadrul fabricii pe care grupul francez o detine in Turcia, iar fabrica lucreaza deja sase zile din sapte, avand in vedere cererea ridicata.
"Speram ca din toamna, cand se va trece de la doua schimburi pe zi la trei, sa se rezolve problemele si sa ne atingem obiectivele de vanzari", adauga Ianculescu.
Importatorul roman a lansat ieri, oficial pe piata locala, a doua generatie a monovolumului din clasa medie Scenic, pentru care estimeaza vanzari de 400 de unitati in acest an.
"Segmentul monovolumelor este in crestere pe piata romaneasca, pe masura ce clientii constientizeaza avantajele acestui tip de automobil: versatilitate si spatiu interior", sustine Ross Englisbe, director de marketing la Renault Romania.
Principalii concurenti ai modelului Renault Scenic pe piata romaneasca sunt Volkswagen Touran, Citroen Xsara Picasso, Opel Zafira sau Ford Focus C-Max.
A doua generatie Renault Scenic este disponibila in trei variante de echipare, Authentique, Dynamique si Privilege, pretul de pornire fiind de 12.500 de euro fara taxe.
Noul Scenic poate fi echipat cu cinci variante de motorizare - trei diesel si doua pe benzina. Variantele diesel au capacitati de 1,5 litri si 1,9 litri si dezvolta 80, 100 si 120 cai-putere. Versiunile pe benzina au 1,6 litri si 2 litri, si dezvolta 115, respectiv 136 cai-putere.
Anul trecut Renault a vandut pe piata romaneasca, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), peste 9.500 de autoturisme si 800 de vehicule comerciale. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO