Companii

Olanda da gratis opt milione de dolari pentru investitii

22.03.2001, 00:00 17



Companiile romanesti din agricultura, industrie si tehnologie, transporturi si infrastructura, precum si IMM-urile in general, pot beneficia de finantare nerambursabila pentru investitii prin programul olandez de cooperare cu tarile est-europene - PSO.

Principala conditie pentru participarea la programul PSO este gasirea unui partener olandez care sa se implice pe termen lung in dezvoltarea proiectului de investitii propus de compania romaneasca.

Guvernul olandez a alocat in acest an opt milioane de euro pentru finantarea PSO in Romania. Pentru a fi eligibila, compania romaneasca trebuie sa aiba capital integral privat autohton. De asemenea, este necesara includerea in proiectul de investitie a unor elemente de protectie a mediului.

Partenerul olandez se ocupa de toate formalitatile necesare obtinerii finantarii, prezentand si sustinand proiectul de investitie in fata Senter - agentie a Ministerului Afacerilor Economice din Olanda care se ocupa de administrarea programului PSO.

Luna viitoare va avea loc o licitatie de precalificare a proiectelor, urmand ca expertii Senter sa viziteze in vara companiile candidate. Selectarea celor care vor obtine finantarea se va incheia in luna noiembrie. Detalii legate de programul PSO se pot obtine de la Ambasada Regala a Olandei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO