Companii

Olandezii de la Den Braven vor dublarea businessului pe piaţa locală după schimbarea acţionariatului

02.08.2010, 13:04 41

Grupul olandez Den Braven, cu afaceri anuale de 400 mil. euro pepiaţa de izolanţi pentru construcţii, şi-a bugetat până în 2013dublarea cifrei de afaceri de pe piaţa românească până la circa 60mil. euro, după ce două fonduri de investiţii din Olanda, Egeria şiWagram, au preluat recent pachetul majoritar de acţiuni de laproprietarul companiei, Cees den Braven. Reprezentanţii companieinu au dorit să facă publică valoarea tranzacţiei şi pachetul deacţiuni vândut.

Previziunea privind dublarea businessului a fost calculată luând încalcul investiţiile pe care le vor face olandezii pe piaţa localăpentru extinderea capacităţilor de producţie şi lansarea de noiproduse.

"Preluarea grupului Den Braven de către nişte giganţi financiari,cum sunt Egeria şi Wagram, companii care dispun de resursefinanciare extrem de solide, reprezintă o garanţie pentrudezvoltarea ulterioară a grupului şi, implicit, a activităţilor dinRomânia. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu noii acţionarimajoritari şi cu noul CEO al grupului, domnul Geert Jansen, amprimit asigurări că în perioada următoare se va investi înextinderea capacităţilor fabricii din România, astfel ca înurmătorii trei ani să atingem o cifră de afaceri de circa 60 demilioane de euro, respectiv un nivel dublu faţă de cel de 30,8milioane de euro, înregistrat in 2009", a declarat Adrian State,directorul general al Den Braven România.

Compania este singurul producător de spume poliuretanice, hotmeltşi sisteme de spumă poliuretanică rigidă pentru termo-fono-hidroizolaţii în construcţii de pe piaţa românească. Den Braven ainvestit până în prezent circa 20 milioane de euro într-o fabricăsituată în localitatea Buftea, lângă Bucureşti şi deţine o cotă depiaţă de 50%, potrivit propriilor estimări.
Grupul Den Braven, înfiinţat in Olanda, în anul 1974 , de cătrefostul actionar, Cees den Braven, deţine 11 unităţi de producţie lanivel mondial şi derulează activităţi în peste 100 de ţări, fiindspecializat în producţia şi distribuţia izolanţilor profesionalipentru construcţii, industria geamului termoizolant şi auto, precumşi pentru utilizatorii casnici.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO