Companii

ONT Carpati imprumuta 3 mil.euro de la o banca din Cipru

02.12.2005, 19:54 36

Agentia ONT Carpati intentioneaza sa contacteze un credit de aproximativ trei milioane de euro de la Bank of Cyprus Public, pentru care va garanta inclusiv cu hotelul New Montana din Sinaia.

Potrivit unui anunt al companiei, actionarii ONT Carpati au aprobat constituirea unei ipoteci asupra hotelului pentru a garanta imprumutul.

Totodata, compania a aprobat constituirea unui gaj asupra pachetului de actiuni detinut la Societatea Companiilor Hoteliere Grand (GHES), proprietarul hotelul JW Marriott din Bucuresti, in favoarea bancii sau a altor institutii financiare pentru garantarea creditului. "Adunarea Generala a Actionarilor aproba constituirea unui gaj asupra creantei detinute de ONT Carpati la GHES, in valoare de 28 milioane de euro, in favoarea bancii, pentru garantarea imprumutului", se mai arata in anuntul agentiei.

In primele noua luni ale anului, compania a inregistrat venituri totale de zece milioane lei si un profit net de 876.000 lei. Cifra de afaceri a companiei pe primele noua luni ale acestui an a fost de 8 milioane de lei noi. Principalii actionari ai ONT Carpati sunt New Marathon Tours din Cipru, cu 73% si Gheorghe Racaru, cu 5,2%. In afara de operatiunile aferente agentiei de turism, societatea are in portofoliu hotelul New Montana din Sinaia si detine circa 30% din actiunile proprietarului hotelului J.W. Marriott.

Presedintele ONT Carpati, Stelios Thoma, nu a putut fi contactat ieri pentru detalii. Actuala ONT Carpati este fostul Oficiu National al Turismului, care a fost privatizat dupa Revolutie prin achizitia pachetului majoritar de catre firma cipriota New Marathon Group, principalul operator de turism de pe piata Ciprului. ONT concureaza pe piata Bucuresteana cu agentii de turism, precum Happy Tours, Marshall Turism sau Aerotravel.

J.W. Marriott din Bucuresti, la care ONT detine participatii, este unul din principalele hoteluri de cinci stele de pe piata Bucurestiului, alaturi de Crowne Plaza, Athenee Palace Hilton, Howard Johnson si Intercontinental. Surse de pe piata hoteliera vorbesc despre o posibila vanzare a hotelului J.W. Marriott, insa oficialii hotelului au infirmat de mai multe ori astfel de informatii. O posibila schimbare de actionariat la SCHG ar putea fi o a doua mare tranzactie pe piata hotelira bucuresteana, dupa tranzactia din vara acestui an care a implicat schimbarea actionarului majoritar al hotelului Athenee Palace Hilton. Un pachet de actiuni de 52,47% din compania Athenee Phenix Group (proprietara Hilton) a fost cumparat de catre compania hoteliera Ana Hotels, al carui actionar majoritar este vicepremierul George Copos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO