Companii

Opel depăşeşte VW la importuri second-hand

Opel depăşeşte VW la importuri second-hand

Autor: Bogdan Alecu

19.08.2011, 00:00 507

Pe fondul scăderii cu aproape 50% a importurilor de maşini second-hand, în luna iulie Opel a depăşit Volkswagen în ceea ce priveşte înmatriculările pentru prima dată a unor automobile aduse din Europa de Vest.

Astfel, luna trecută Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRCPIV) a înregistrat peste 1.500 de maşini Opel second-hand, cu 200 de unităţi mai mult decât Volkswagen.

Marca germană a ajuns astfel în iulie la o cotă de aproximativ 25% din totalul maşinilor importate la mâna a doua volumul maşinilor second-hand depăşind de aproape trei ori volumul celor noi. În cazul Volkswagen, importurile second-hand reprezintă aproape de două ori volumul celor noi.

Pe locul trei în top se poziţionează Ford cu puţin peste 800 de maşini second-hand importate, de două ori mai multe decât cele vândute noi. În top cinci mărci importate second-hand se regăsesc pe locurile patru şi cinci două branduri premium, BMW respectiv Audi cu 310 respectiv 277 de maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO