Companii

Opt din zece farmacişti nu se gândesc să-şi deschidă o farmacie online

Autor: Ioana David

20.10.2011, 12:42 176

Aproape 80% dintre farmacişti nu se gândesc să-şi deschidă o farmacie online în viitor, potrivit unui studiu al Healthcare România.

"Când ne uităm la atitudinea farmaciştilor faţă de farmaciile online, observăm că majoritatea, 77% nu au luat în considerare varianta de a deschide o farmacie online şi 50% nici măcar nu se gândesc să se informeze mai mult referitor la ce presupune deschiderea unei astfel de farmacii. Totuşi, 40% dintre respondenţi sunt de acord că farmaciile online pot facilita accesul la anumite medicamente care se găsesc mai greu în farmaciile obişnuite", se arată în studiu. Studiul GfK Pharmacy Monitor a fost realizat în iulie 2011, pe un eşantion de 149 farmacii din mediul urban, oraşe cu peste 50.000 locuitori.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au spus că nu exista reglementari în domeniul vânzării de medicamente online, astfel că vânzarea pastilelor prin intermediul internetului nu este nici interzisă dar nici reglementată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO