Companii

Orange nu raspunde pentru Telefonica

26.05.2000, 00:00 12



Operatorul de telecomunicatii spaniol Telefonica nu va mai achizitiona compania Orange, in urma imposibilitatii de atragere a unui imprumut de mai multe miliarde de lire sterline, au anuntat reprezentanti ai companiei. Analistii apreciaza ca principalul candidat, in acest moment pentru acizitionarea Orange este France Telecom.

France Telecom a obtinut deja un imprumut de 20 miliarde de lire sterline (29,48 miliarde dolari ) si va face publica oferta in cursul acestei saptamani, transmite Reuters.

Cu toate acestea, se pare ca, France Telecom va avea de infruntat oferte din partea KPN, sustinuta de partenerii sai japonezi NTT DoCoMo si cei americani Bell South Corp, precum si din partea companiei americane MCI World Com

"France Telecom trebuie sa achizitioneze Orange pentru a putea intra pe piata britanica si de aceea este cel mai bine pentru el sa ramana in pozitia de principal ofertant". Printre alte achizitii, gigantul telecomunicatilor franceze detine actiuni in NTL, cea mai mare televiziune prin cablu din Marea Britanie.

France Telecom a devenit extrem de interesat de achizitionarea lui Orange din momentul cand a cumparat in aprilie o licenta asupra telefoanelor mobile pe coasta Marii Britanii. Motivul: Orange detine o licenta UMTS, ceea ce inseamna o licenta asupra Sistemului International al Telefoniei Mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO