Companii

Pan Group produce covrigei si rulade pentru marcile private ale Tesco

15.04.2010, 23:07 219

Producatorul de panificatie Pan Group din Craiova, care afinalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 30 mil. euro,intentioneaza sa creasca anul acesta exporturile cu 10%, la peste2,5 mil. euro, prin intrarea pe noi piete.

"La finalul anului precedent exporturile companiei aureprezentat aproximativ 10% din cifra de afaceri. Aproximativjumatate din exporturile Pan Group sunt realizate sub branduriproprii, cealalta jumatate reprezentand marci private (n.red.- subcare produce crackers, covrigei, biscuiti dulci, rulade) pentrumarile retele internationale de magazine", a declarat MihaiCirstea, director general al Pan Group, companie care producepentru retelele din Europa de Vest ale Tesco, CBA si Cora de doiani, iar pentru Billa de trei ani.

El a adaugat ca in prezent Pan Group, care realizeaza vanzaride 2 - 2,5 milioane de euro din exporturi - potrivit estimarilorZF, poarta discutii avansate cu firme din Italia, Germania,Austria, Bulgaria si Slovacia pentru incheierea de noi contracte deexport. Astfel, managerul companiei estimeaza pentru anul acesta ocrestere de aproximativ 10% a exporturilor ca urmarea a intrarii penoi piete.

Producatorul brandului de crackers (biscuiti sarati) Salatiniintentioneaza sa investeasca anul acesta aproximativ doua milioanede euro in retehnologizarea unor sectii de productie si inextinderea retelei comerciale, umand ca 30% din aceasta suma sa fiefinantata din fonduri europene. Portofoliul companiei a fost deasemenea extins cu doua sortimente de rulada Rollini d ' Oro, cucrema de ciocolata si cappuccino.

Pan Group a finalizat anul trecut cu afaceri de 96,3 mil. lei(30 mil. euro), in crestere cu 1,2% in lei si in scadere cu 11,2%in euro fata de rezultatele obtinute in 2008, cand producatorul depanificatie inregistra afaceri de 95,1 mil. lei (25,8 mil.euro).

"Anul 2009 a fost un an mai dificil pentru toti agentiieconomici, criza economica dand nastere unor situatii neprevazute -una din sapte firme din Romania intrand in proceduri de executaresilita. In aceste conditii externe instabile, cifra de afaceri aurmat un usor trend ascendent (n.red.-in lei), iar profitul dinexploatare a cunoscut o crestere cu 16%", a explicat directorulgeneral al Pan Group. In primele doua luni ale acestui an, Cirsteasustine ca vanzarile companiei au cunoscut mici fluctuatii, dar cain prezent acestea au revenit la nivelul din 2009.

Grupul de firme din Craiova, detinut de familia Busuioc, areaproape 1.000 de angajati si este format din companiile Pan Group(cu activitati in industria de morarit si panificatie), Pan Med (cuprofil medical), Secombi (specializata in productia furajelor) siPan Dynamic (cu activitati in distributia de produse alimentare).Producatorul detine de asemenea o retea proprie de magazine pe planlocal, fiind unul dintre jucatorii pietei locale a produselor dinpanificatie, estimata la aproximativ doua miliarde de euro.

A extins parteneriatul cu Kraft

Pan Group a extins anul trecut parteneriatul cu producatorul deciocolata si cafea Kraft Foods, pentru care produce de aproape doiani prajitura Poiana Dulce. Din 2009, producatorul craiovean ainceput sa ambaleze pentru Kraft trei sortimente de cafea instantJacobs 3 in 1 si un sortiment de Jacobs 2 in 1, atat pentru piatalocala, cat si pentru export. "Pe viitor acestei game i se voralatura inca patru sau cinci produse", a mai spus Cirstea, care nuexclude realizarea de noi proiecte comune cu Kraft Foods.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO