Companii

Pana sa faca birouri si locuinte, MYO-O va produce 4.000 de tractoare in Sema Parc

Pana sa faca birouri si locuinte, MYO-O va produce 4.000 de tractoare in Sema Parc

Rombel Traktors isi propune sa produca anual 4.000 de tractoare

16.02.2007, 21:13 341

Compania Rombel Traktors, controlata de companiile romanesti Semanatoarea si MYO-O si de producatorul MTZ din Belarus, estimeaza vanzari anuale de circa 70 de milioane de euro pe piata de tractoare. Compania va incepe productia de tractoare in luna iunie a acestui an si isi propune sa produca anual 4.000 de tractoare, destinate in principal pietei interne.
"Fabrica va fi functionala la sfarsitul lunii iunie. Vom produce in primul an circa patru mii de tractoare, urmand ca la sfarsitul lui 2008 sa marim capacitatea si sa ajungem la vanzari de 70 de milioane de euro", a declarat Ion Radulea, presedintele companiei MYO-O.
Capacitatea de productie de tractoare va fi localizata initial in parcul Semanatoarea, care se afla in zona Grozavesti din Capitala, urmand sa fie mutata in afara Bucurestiului.
Grupul MYO-O, principalul actionar al Semanatoarea, poarta inca negocieri pentru relocarea fabricii de utilaje agricole in afara Bucurestiului. In locul fabricii va fi dezvoltat un proiect imobiliar cu o valoare estimata la peste 700 de milioane de euro. "Nu au fost incheiate negocierile cu privire la viitoarea locatie, urmand ca hotararea finala sa fie anuntata in urmatoarele luni. Oricum, fabrica va fi mutata undeva in apropierea Bucurestiului", precizeaza Radulea. Costurile de relocare a fabricii de utilaje agricole se ridica la peste 5 mil. euro.
"Piata interna poate sa absoarba 2.000-2.500 tractoare anual. Noi speram sa vindem cel putin cat sa acoperim cererea locala, mai ales ca avem un sistem de leasing pe care il folosim si in cazul Semanatoarea", spune Radulea. Pretul de vanzare va fi de circa 15.000 de euro pe tractor. Exporturile vor viza tari precum Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria si Serbia.
Actionarii noii companii au prevazut investitii de 4 milioane de euro. MTZ Belarus, al doilea producator de tractoare din lume, va controla jumatate din actiuni, iar Semanatoarea va detine un pachet de 20% din totalul actiunilor. Restul de 30 % va fi impartit intre societatea MYO - O si mai multe persoane fizice. Investitia va fi realizata in participatie egala de catre partea romana si cea belarusa.
MYO-O a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 10 milioane de euro din distributia utilajelor agricole, iar pentru anul acesta estimeaza o crestere de 10-12%, potrivit reprezentantilor companiei. MYO-O a achizitionat in aprilie 1999 circa 56,7% din actiunile Semanatoarea de la Fondul Proprietatii de Stat.
Pe platforma Semanatoarea a inceput dezvoltarea unui proiect imobiliar mai amplu, denumit Sema Parc, cu o valoare estimata la peste 700 milioane euro.
Proiectul Sema Parc va include cladiri de birouri, spatii comerciale si rezidentiale, cu o suprafata totala construita de 659.000 metri patrati, amenajate pe o suprafata de peste 42 de hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO