Companii

Parcul comercial ERA Oradea ar putea intra în insolvenţă săptămâna viitoare

Parcul comercial ERA Oradea ar putea intra în...

Autor: Cristi Moga

13.11.2013, 19:48 54

Omilos Oradea, firmă în portofoliul căreia se află parcul comercial ERA Shopping Park din Oradea, şi-a cerut insolvenţa la începutul acestei săptămâni într-un dosar depus la Tribunalul Bucureşti ce va fi analizat la sfârşitul săptămânii viitoare, pe 22 noiembrie.

Decizia vine după ce Argo Real Estate, grupul care controlează proiectul, a anunţat zilele trecute că a pierdut un arbitraj cu o valoare de 3,2 milioane de euro în favoarea firmei Construcţii Bihor SA, constructor care a reclamat neplata unor lucrări realizate în vederea extinderii centrului comercial. După câştigarea disputei, constructorul a iniţiat procedura de executare a bunurilor deţinute de Omilos în vederea recuperării banilor, iar Argo consideră că prin deschiderea insolvenţei va reuşi să se protejeze pentru o perioadă de acţiunea firmei de construcţii.

Bancpost, Banca Românească şi Bank of Cyprus au o expunere de 62,3 milioane de euro pe acest proiect care prin deschiderea insolvenţei, care poate fi pronunţată săptămâna viitoare, riscă inclusiv intrarea în faliment. Printre chiriaşii proiectului se numără Carrefour, Bricostore, Altex sau Mobexpert, iar cifra de afaceri a centrului comercial s-a ridicat anul trecut la 2,5 mil. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO