Companii

Pasmatex iese cu al treilea brand propriu

21.12.2004, 00:00 24

Presati de apropiata integrare a Romaniei in Uniunea Europeana si de concurenta careia trebuie sa-i faca fata, producatorii romani de confectii se grabesc sa-si lanseze un brand propriu sau sa-si mareasca portofoliul. In aceasta din urma categorie intra si grupul timisorean de firme Pasmatex care si-a lansat aseara la Bucuresti prima colectie de lenjerie intima de lux, sub brandul "dreambabe".
Acesta este cel de-al treilea brand pe care grupul il lanseaza pe piata dupa Marion (lenjerie, pijamale, imbracaminte de casa, tricouri) si Mary's Style (articole de imbracaminte destinate femeilor de afaceri).
"Am constatat, dupa trei ani de experienta cu propriul brand, ca ar fi necesar sa intram si pe alta nisa de piata. In acest moment, cererea de lenjerie de lux este acoperita mai ales din importuri existand foarte putine marci romanesti. Asa ca am dorit sa facem acest mixt intre productia de masa si cea de lux", a declarat pentru Ziarul Financiar Maria Grapini, presedintele consiliului de administratie al grupului. Ea a mai spus ca lansarea acestui brand nu a presupus investitii in tehnologie si ca produsele care vor purta acest nume vor fi realizate in fabrica de la Baia Mare, acolo unde se fabrica si toata gama Marion.
"Pentru realizarea noii colectii am fost nevoiti sa importam materia prima - dantela si matase - din Franta pentru ca la noi nu exista. In ceea ce priveste accesoriile, aici nu sunt probleme pentru ca le producem chiar noi", a mai spus Grapini. Noua colectie a fost realizata de designerul Maria Lucia Hohan.
Grapini spune ca deocamdata noile produse vor fi comercializate pe piata interna, urmand ca in viitor sa fie si exportate.
Grupul, care este alcatuit din patru firme, a avut in 2003 o cifra de afaceri de circa 4,1 milioane de euro, iar pentru acest an Grapini estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de aproximativ 5,4 milioane de euro. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO