Companii

Pastila pentru memorie

03.07.2003, 00:00 70



Noi studii asupra unei pastile care ar putea imbunatati memoria si capacitatea cerebrala a persoanelor depresive sunt pregatite de o echipa de cercetatori de la University of Newcastle, transmite BBC.



Ingredientul de baza al medicamentului este un hormon numit DHEA, care se genereaza pe cale naturala, dar care scade odata cu trecerea timpului. Un nivel scazut al acestui hormon este asociat de regula cu depresia.



DHEA, care este produs de glandele suprarenale, pare a avea efectul de a neutraliza efectele hormonului stressului, cortizol.



De asemenea, se crede ca acesta ar incetini procesul de imbatranire si ar impulsiona functiile cerebrale, precum memoria si starea.



Echipa de la University of Newcastle intentioneaza sa supuna voluntarii unei baterii de teste de memorie si de acuratete.



Hamish McAllister-Williams, care conduce acest studiu, a declarat: „Cercetarile asupra efectelor DHEA nu au fost convingatoare pana acum, dar ar putea duce la imbunatatirea memoriei si a tonusului psihic si ar determina schimbari subtile in modul de functionare al creierului".



"Oamenii care sufera depresii tind sa aiba un nivel ridicat al cortizolului si niveluri scazute de DHEA, ceea ce pare sa ii faca mai vulnerabili problemelor de memorie. Daca li s-ar putea administra mai mult DHEA, am putea contracara anumite efecte ale depresiei". (A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO