Companii

Paszkany, 160 mil. euro in doua blocuri turn

01.02.2008, 20:28 26

Compania Sigma Center Development, controlata de finantatorul echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, va incepe in acest an constructia in Cluj a doua turnuri cu 35 de etaje fiecare, cu o inaltime de 140 de metri, investitia totala urmand sa depaseasca 160 de milioane de euro.
"Proiectul este in curs de avizare la Primaria Cluj. Este vorba de un ansamblu multifunctional, care va fi construit la intrarea in oras dinspre Bucuresti, in cartierul Zorilor. Complexul va cuprinde doua cladiri cu cate 35 de etaje fiecare, care vor avea o suprafata desfasurata de 140.000 de metri patrati", a declarat Sorin Scripcaru, arhitectul care s-a ocupat de planurile de urbanism ale proiectului. Arhitectul a precizat ca lucrarile vor demara in vara anului 2008. "Pentru construirea efectiva a turnurilor vom beneficia de consultanta din partea unei firme din strainatate cu experienta in ceea ce priveste realizarea unor cladiri foarte inalte", a sustinut Scripcaru.
Primul dintre cele doua turnuri va cuprinde, la etajele inferioare, un hotel de peste 100 de camere, care va fi clasificat la cinci stele, spatii de birouri de clasa A, iar la etajele superioare vor fi apartamente de lux de tip penthouse, cu suprafete de peste 150 de metri patrati.
In cel de-al doilea turn, la primele etaje va fi amenajat un complex comercial de tip mall, in timp ce restul etajelor vor gazdui spatii de birouri de clasa A si apartamente penthouse.
"Vor fi si trei niveluri subterane de parcare, care vor totaliza 1.350 de locuri. Cladirile vor fi construite pe un teren de 2,2 hectare", a adaugat Scripcaru.
"Acum, cea mai inalta cladire din Cluj este sediul BRD, care are 13 etaje", a mai spus arhitectul Scripcaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO