Companii

Pateul Bucegi a câştigat 5% din piaţă în ultimul an

Pateul Bucegi a câştigat 5% din piaţă în ultimul an
04.08.2010, 23:01 566

Brandul de pate Bucegi, parte a portofoliului Scandia Română dinSibiu, cel mai mare producător local de pateuri, a câştigat 5% dinpiaţa de pate cu ficat în perioada februarie-martie a acestui anfaţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelorcompaniei de cercetare a pieţei MEMRB, citate de reprezentanţiiScandia.

"Pate Bucegi este conducător al categoriei de pate cu ficat,având o cotă de piaţă în volum de 41,1%, conform datelor MEMRB, dinfebruarie-martie 2010", a declarat Alexandra Bucur, brand manageral Scandia Română, producătorul brandurilor Pate Sibiu şi a gameide mâncăruri tradiţionale Tradiţii. Scandia Română este controlatăde compania elveţiană Elga Suisse Alimentari. Ea a adăugat căaceastă creştere a fost determinată de lansările de noi produsecare au avut loc în ultimul an.

Începând din luna iulie a acestui an, gama de produse Bucegi(pate cu ficat, pate vegetal şi carne la conservă) a trecutprintr-o schimbare a ambalajului, dar şi a segmentului de preţ pecare este comercializat.

"Bucegi a început migrarea spre mainstream în 2007, iar înprezent este situat pe acest segment", au mai declaratreprezentanţii companiei, fără a oferi însă mai multe detaliidespre această repoziţionare.

În urmă cu câţiva ani, Bucegi era cel mai vândut brand de pateal segmentului economic. Începând de anul trecut însă, ScandiaRomână a lansat o nouă gamă de produse dedicată segmentuluieconomic, Sadu, acesta putând fi motivul din spatele repoziţionăriiBucegi.

În urma acestor schimbări, Scandia a demarat o campanie decomunicare pentru brandul Bucegi în perioada iulie-septembrie aacestui an care va consta în principal în promovare ATL (above theline / promovare convenţională - TV, print, online etc.), precum şiîn promovare la raft.

Reprezentanţii Scandia, companie cu afaceri de circa 47 mil.euro şi 670 de angajaţi, nu au dezvăluit investiţia realizată înrepoziţionarea şi promovarea brandului Bucegi şi nu au dorit săofere estimări cu privire la evoluţia vânzărilor acestui brand înperioada următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO