Companii

PCC Sterom Campina se va integra in Energy Group

31.08.2000, 00:00 73



Producatorul de utilaje pentru foraj PCC Sterom Campina va forma, alaturi de alte doua divizii ale companiei energetice americane PCC Flow Technologies Inc o companie distincta - Energy Group, cu scopul de a profita de avantajele unui marketing integrat si a dezvoltarilor tehnologice.

PCC Flow Technologies este, la randul sau, o divizie al Precision Castparts Corporation, compania care detine pachetul majoritar de actiuni la PCC Sterom Campina.

Toate cele trei divizii care vor fuziona - PCC Sterom Campina, Barber Industries Edmonton (Canada) si PCC Ball Valves Inc. Milano (Italia), au ca principal obiect de activitate producerea de componente pentru industria energetica, in principal cea petroliera.

"Prin crearea The Energy Group, vom obtine o eficienta mai ridicata a vanzarilor si vom profita de incorporarea celor mai bune tehnologii in produsele noastre", a declarat William C. McCormick, presedinte si director executiv al Precision Castparts Corporation.

Contactati, oficialii PCC Sterom Campina nu au putut da relatii cu privire la functiile societatii in cadrul nou createi companii.

PCC Sterom a anuntat recent ca intentioneaza sa-si mareasca volumul exporturilor pana la cel putin 350 milioane de dolari in urmatorii zece ani, obiectivul facand parte din progrmul de investitii demarat de noul proprietar al societatii, compania americana Precision Castparts Corporation.

PCC Sterom Campina are ca principal obiect de activitate fabricarea de utilaje pentru foraj si exploatarea sondelor.

Compania are un capital social de 38,81 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 25.000 lei. PCC Holding detine, in urma ofertei publice de cumparare lansata la inceputul acestui an, 98% din capital, restul titlurilor aprtinnd micilor investitori.

Actiunile PCC Sterom sunt listate la cota pietei secundare de capital Rasdaq, cursul mediu de tranzactionare inregistrat in ultima sedinta de tranzactionare, din 12 iulie, fiind de 35.500 lei/actiune.

In urma programului de restructurare inceput la Sterom in iulie 1999 si finalizat in februarie 2000, au fost disponibilizati peste 1400 de salariati. In prezent, in societate mai lucreaza 500 de muncitori.

Pe de alta parte insa, Sterom este singura societate din tara care a primit pana in prezent certificatul ISO 9001 pentru produsele petroliere pe care le produce.

Companiei i-a fost recent reannoita certificarea la ISO 9001, certificatul de atestare fiind acordat de compania americana ABS Group Inc. Certificatul ISO 9001 a fost acordat pentru prima oara societatii in 1994 si fost reannoit ultima oara in 1997.

Intreprinderea din Campina a fost cumparata, anul trecut, de catre Precision Casparts Corporation din Statele Unite, fiind singura societate pe care firma americana a cumparat-o in Estul Europei.

Compania nu mai mai are datorii catre bugetul de stat si asigurarile sociale, sumele restante fiind achitate integral de catre noul proprietar.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO