Companii

Pe aeroportul Băneasa, în care s-au investit 12 milioane de euro pentru modernizare, operează în principal curse private. Când vor fi introduse curse interne?

Pe aeroportul Băneasa, în care s-au investit 12...

Autor: Miruna Diaconu

06.04.2024, 16:15 10106

♦ De pe aeroportul Băneasa sunt operate curse private, iar anul trecut zborurile care au decolat sau aterizat pe aeroportul Băneasa au avut la bord doar patru persoane.

În trecerea către aeroportul Otopeni, călătorii care urmează să zboare cu o cursă internă sau internaţională şi pleacă din Bucureşti trec inevitabil pe lângă aeroportul Băneasa, care pare mai mult un loc de parcare al aeronavelor private.

Aeroportul Băneasa a beneficiat de o investiţie de 12 milioane de euro din bani publici, iar lucrările au fost încheiate în 2021 şi un an mai târziu a fost deschis pentru operare, însă nu există nicio cursă regulată.

De ce au fost investite 12 milioane de euro într-un terminal care în prezent nu are curse regulate?

Deşi aeroportul s-a deschis în 2022 pentru pasageri, singurii care au călcat acolo au fost cei care au zburat cu curse private. Anul trecut, aeroportul Băneasa a fost tranzitat de 68.000 de pasageri, fiind pe ultimele locuri în clasamentul celor mai tranzitate aeroporturi din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO