Companii

Pe langa Casa Radio, merge si o autostrada

21.04.2003, 00:00 22

Compania de constructii Mimel Insaat din Turcia, unul dintre cei doi investitori in proiectul de la Casa Radio, vrea sa investeasca si in constructia de autostrazi si de locuinte, a declarat pentru Ziarul Financiar Coskun Erginer, director al reprezentantei din Romania a firmei.
El nu a precizat ce suma va aloca Mimel pentru piata romaneasca. "Vom investi sume importante in aceasta tara. Ganditi-va ce va urma, daca incepem cu 130 de milioane de dolari", a spus Erginer. "Romania este o tara cu un potential imens si se va dezvolta puternic in urmatorii cinci ani", a adaugat el.
Mimel, impreuna cu firma britanica Orb Estates, au fost selectate de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) pentru a investi 130 mil. $ in transformarea fostei Case Radio intr-un complex multifunctional ce va cuprinde un mall, un hotel de cinci stele, apartamente de lux si un centru de conferinte, dar si un spital si o parcare.
"Lucrarile vor incepe dupa obtinerea tuturor autorizatiilor. Noi speram sa putem demara constructia din vara, pentru a termina prima faza in toamna anului viitor", a spus Erginer. El a precizat ca prima etapa a proiectului cuprinde constructia mall-ului cu o suprafata de 36.000 de metri patrati, dispusa pe cinci niveluri, a unui centru de afaceri ce va dispune de o suprafata de 22.000 mp de spatii de birouri, la care se vor adauga parcarea, un centru sportiv si spitalul. Pentru aceasta faza vor fi alocate 35-40 de milioane de dolari.
"Finantarea va veni din Marea Britanie, avand in vedere ca partenerul nostru (n.r. - Orb Estates) are activitati in domeniul financiar", a precizat Erginer.
In partea a doua va fi construit hotelul de cinci stele, un centru de conferinte si spatiile rezidentiale. "Pentru hotel purtam discutii cu mai multe lanturi hoteliere", a mai spus reprezentantul Mimel, fara a preciza numele acestora, adaugand doar ca "hotelul ar trebui sa aiba standarde ceva mai ridicate decat Marriott". Intreg proiectul, care se va numi probabil Dambovita Center, va fi finalizat peste circa trei ani.
Mimel Insaat este una dintre cele mai importante firme de constructii din Turcia, in timp ce Orb Estates este o companie de servicii financiare din Marea Britanie. Potrivit contractului semnat cu MLPTL, cele doua firme vor infiinta o companie care se va ocupa exclusiv de acest proiect, la careministerul, prin Compania Nationala de Investitii (CNI) va detine o participatie de 10%. Ministerul pune la dispozitie imobilul si terenul aferent, evaluate la 19 mil. $, iar consortiul Mimel-Orb trebuie sa gaseasca finantarea, fara garantii guvernamentale. bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO