Companii

Petrom ia un credit mamut de la 14 grei bancari: 930 de milioane de euro pentru acoperirea altor împrumuturi şi investiţii

Petrom a contractat o linie de credit multivalută în valoare de 930 milioane de euro

Autor: Roxana Petrescu

23.11.2011, 10:27 1694

Petrom, cea mai mare companie din România, a contractat o linie de credit multi-valută de 930 de milioane de euro cu o maturitate de 3 ani şi posibilitate de prelungire pentru încă doi ani consecutivi.

"Tranzacţia a fost suprasubscrisă semnificativ, fiind lansată iniţial pentru o sumă de 750 de milioane de euro. Acest împrumut înlocuieşte liniile de credit în valoare de 875 de milioane de euro, contractate în 2008 şi 2009 cu scadenţă în 2012 şi neutilizate la data contractării acestei linii de credit. Creditul va fi utilizat şi pentru acoperirea nevoilor generale ale companiei, inclusiv finanţarea programului curent de investiţii", spun reprezentanţii companiei care au mai precizat că gradul de îndatorare al Petrom la finalul lunii septembrie era de circa 11%.

BNP Paribas, BRD Groupe Societe Generale, Citi, Raiffeisen Bank International şi Unicredit au acţionat în calitate de lideri şi aranjori principali în cadrul tranzacţiei. Sindicatul de bănci inlcude în total un număr de 14 bănci interne şi internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO