Companii

Piata imobiliara ridica afacerile Moeller

22.12.2005, 18:35 24

Producatorul de echipamente electrice, Moeller, va derula anul viitor investitii de un milion de euro in noi tehnologii.

Compania Moeller Electro Productie, filiala a grupului german Moeller - specilizat in productia de echipamente electrice si electronice, anunta pentru anul acesta o crestere de 62% a cifrei de afaceri fata de 2004, pana la circa 63,4 milioane de euro, motorul cresterii fiind piata imobiliara.

"Piata in domeniul echipamentelor electrice este in continua crestere, principalul motor de crestere fiind dezvoltarea pietei imobiliare. Cea mai spectaculoasa evolutie am inregistrat-o in 2004, fata de 2003, cand cifra de afaceri a crescut de la 12,1 milioane de euro, la 39,3 milioane de euro", a declarat pentru ZF Transilvania Claudiu Sacaci, director administrativ Moeller Electro Productie

El a mai spus ca societatea va derula anul viitor investitii de aproximativ un milion de euro in noi tehnologii de productie.

Compania cu sediul in localitatea Sarbi, Maramures, a investit pana in noiembrie anul acesta peste 2,6 milioane de euro, din care aproximativ 65% au fost investiti in masini si utilaje pentru productie, restul fiind orientati spre extinderea si dezvoltarea spatiilor de productie. "In prezent, detinem sapte hale de productie si am ajuns la capacitatea pe care grupul Moeller o avea preconizata pentru Romania. Astfel ca, in urmatorii ani nu vom mai avea investitii in extindere, poate doar in noi tehnologii de productie", a mai spus reprezentantul firmei.

Grupul german este prezent in Romania din 1997 si detine agentii in Bacau, Brasov, Baia Mare, Constanta, Craiova, Iasi, Cluj, Sibiu si Timisoara, sediul central al grupului fiind la Bucuresti.

Moeller a demarat productia de echipamente electrice in Romania in 2001, locatia aleasa fiind Baia Mare.

Productia realizata de fabrica din Maramures merge in proportie de 97% pe piata externa, restul fiind orientata spre piata interna.

"Daca dezvoltarea pietei imobiliare din Romania va continua si in urmatorii ani, estimam ca si vanzarile pe piata autohtona se vor cifra la mai mult de 3% din productie. Strategia nostra de viitor presupune o dezvoltare cat mai ampla pe piata interna", a precizat Sacaci.

In prezent, cei mai importanti clienti externi ai Moeller Electric Romania sunt societati din cadrul grupului Moeller din Austria si Germania.

Grupul Moeller este unul dintre cei mai importanti furnizori globali de sisteme si componente necesare distributiei si automatizarii energiei in aplicatiile industriale, infrastructura si cladiri rezidentiale. Pe langa punctul de productie din Romania, concernul mai are alte 15 unitati de productie situate in alte tari.

Grupul Moeller are peste 8.000 de angajati si in anul financiar 2004/2005 a realizat vanzari consolidate de circa 870 de milioane de euro. Incepand din toamna acestui an, grupul Moeller si-a schimbat proprietarul dpa ce in luna septembrie pachetul majoritar a fost achizitionat de un fond international de investitii, Doughty Hanson & Co. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO