Companii

Pirelli angajeaza 350 de oameni in fabrica de pneuri

Pirelli angajeaza 350 de oameni in fabrica de pneuri

Enrico Malerba, CEO al Pirelli Romania: Dupa cum arata datele noastre, nivelul estimat pentru 2007 va fi depasit. Daca initial obiectivul a fost de 2 milioane de anvelope, pana la sfarsitul anului se vor realiza circa 2.200.000 de anvelope.

23.10.2007, 19:27 137

"De la inceputul anului si pana in prezent la Pirelli Tyres Romania lucreaza 647 de persoane, iar numarul total al celor angajati va ajunge pana in ianuarie la circa 1.000 de persoane", a declarat Enrico Malerba, CEO al Pirelli Romania.
Pirelli detine in Romania o fabrica de pneuri high-end si o fabrica de cord metalic la Slatina si a demarat constructia unei a treia fabrici, de filtre pentru motoare diesel in judetul Gorj.
Conform reprezentantilor companiei, complexul industrial Pirelli din Slatina, format din Pirelli Tyre si Cord, a creat un total de 1.400 de noi locuri de munca, iar noua fabrica de filtre auto va genera la finalizarea primului modul, in 2008, inca 400 de posturi.
Personalul din fabricile Pirelli este recrutat pe plan local, dar exista si un numar constant de pana la 40 de expati proveniti din unitatile din Turcia, Germania sau Italia. Majoritatea tehnicienilor sau inginerilor sunt recrutati in cadrul universitatilor cu profil tehnic, compania avand in dezvoltare un program cu universitatile locale.
Producatorii de anvelope din Romania angajeaza impreuna mai mult de 9.000 de oameni, filialele locale ale Michelin si Continental avand fiecare peste 4.000 de angajati. Continental a estimat pentru acest an o productie de 13 milioane de anvelope, in timp ce capacitatea fabricilor Michelin ajunge la aproximativ 5 milioane de unitati.
Angajarile programate de Pirelli vor fi realizate pe masura cresterii productiei fabricii, care va trece in perioada urmatoare de pragul de 2 milioane de unitati, nivelul stabilit pentru 2007.
"Dupa cum arata datele noastre, nivelul estimat pentru 2007 va fi depasit. Daca initial obiectivul a fost de 2 milioane de anvelope, pana la sfarsitul anului se vor realiza aproximativ 2.200.000 de anvelope", a spus Malerba.
Dupa un an de activitate, productia totala a fabricii din Slatina a ajuns la circa 1.900.000 de anvelope, Pirelli avand acum o cadenta zilnica de productie de 5.000 de anvelope pentru automobile de lux si SUV-uri.
Nivelul investitiilor Pirelli pe piata locala a ajuns pana in prezent la 235 de milioane de euro, din care 170 de milioane de euro au fost alocate constructiei fabricii de pneuri.
Reprezentantii companiei au declarat ca investitiile in aceasta locatie vor continua in perioada urmatoare, iar ritmul in care vor fi realizate depinde numai de cresterea segmenului anvelopelor high-end la nivel european.
"Pirelli Romania a realizat pana in prezent investitiile conform planului initial. Proiectul se afla intr-o faza de start-up si ca orice proiect la inceput de drum pot aparea uneori si probleme, dar ele au fost depasite si proiectul a fost realizat intr-o perioada record", a spus Malerba.
Termenul relativ redus de constructie a fabricii din Slatina, de aproximativ doi ani l-a motivat de altfel si pe Marco Tronchetti, presedintele Pirelli, sa declare ca in acest caz amortizarea cheltuielilor de start-up va fi mult mai redusa, fata de durata medie de cinci-sase ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO