Companii

Pirelli isi extinde investitiile locale cu inca 250 mil. euro

29.09.2008, 20:41 27

Producatorul italian Pirelli va investi 250 mil. euro in extinderea productiei si constructia unei fabrici de filtre pentru motoare diesel, amplasata in localitatea Bumbesti-Jiu din judetul Gorj. Investitiile vor fi alocate si pentru extinderea capacitatilor de productie din cadrul fabricii de anvelope si a celei de cord metalic la Slatina, potrivit lui Marco Tronchetti-Provera, presedintele Pirelli. 

Noua investitie se va adauga celei de 250 mil. euro efectuata in ultimii cinci ani pentru a pune bazele unui portofoliu complet cu fabrici precum cele de anvelope, cord metalic si filtre antipoluare pentru motoarele diesel.
Astfel, investitia totala a Pirelli in Romania va ajunge la 500 mil. euro pana in 2011. Investitiile de 250 mil. euro prevazute pana in 2011 au ca scop construirea fabricii din judetul Gorj si cresterea capacitatii de productie in cadrul unitatilor existente. Noul proiect va beneficia de un ajutor din partea statului roman de maximum 28 mil. euro.
Dupa inceperea productiei in cadrul fabricii de filtre de la Bumbesti, numarul salariatilor grupului Pirelli in Romania va depasi 3.000 de persoane.
La finalul anului trecut, investitiile producatorului italian pe piata locala au ajuns la 167 de milioane de euro, cea mai mare parte a acestui buget fiind alocata constructiei fabricii de anvelope din Slatina, proiect inceput in 2004.
Producatorul italian a fost anul trecut si "surpriza" clasamentului primilor 15 jucatori din componente auto, ajungand de la afaceri de 17 milioane de euro in 2006 la 115 milioane de euro anul trecut.
Primii 15 producatori de componente auto au rulat anul trecut afaceri de 2,7 miliarde de euro, potrivit unei analize a Ziarului Financiar, si un profit net de 11 mil. euro, cu 70% mai putin decat in 2006.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO