Companii

Pizza Hut imprumuta 5,7 mil. euro de la Alpha Bank

14.11.2006, 19:08 31

American Restaurant System, compania care detine franciza Pizza Hut pentru piata locala, a decis contractarea unui imprumut in valoare de 5,7 mil. euro de la Alpha Bank, conform datelor din Monitorul Oficial.
Reprezentantii companiei nu au facut pana la inchiderea editiei niciun comentariu pe acest subiect.
American Restaurant System face parte din grupul de firme Altrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, alaturi de US Food Network, compania care detine franciza KFC. Pentru contractarea acestui imprumut, compania trebuie sa respecte o serie de criterii stabilite de banca in cadrul contractului de credit, printre care stabilirea unei ipoteci de rang I asupra restaurantului Pizza Hut din Calea Mosilor, potrivit sursei citate.
Membrii Adunarii Generale a Actionarilor firmei American Restau-rant System, intrunita la 1 august, au decis contractarea acestui imprumut alaturi de US Food Network.
Printre actionarii celor doua com-panii se afla Ligia Popoviciu, care detine un pachet de 19% din actiuni, compania Tatika Investments, detinatoarea a 19% din actiuni, Lunic Franchising and Consulting, cu un portofoliu de 14% din actiuni, Wildcom, ce detine 18% din companie, Xelon Consulting&Management si B&R BusinessTrading, ambele detinand cate 10% din actiunile companiei. Aceste companii, care detin actiuni atat la reteaua Pizza Hut, cat si la lantul de restaurante KFC sunt inregistrate in Cipru.
Brandul Pizza Hut a intrat pe piata din Romania in perioada 1994-1995. In acest moment, lantul de restaurante cuprinde cinci locatii in Bucuresti, alte patru fiind deschise in provincie - in Constanta, Cluj, Iasi si Bacau. Oficialii companiei care a adus acest brand pe piata din Romania declarau la sfarsitul lunii iulie ca intentioneaza ca pana la sfarsitul acestui an sa extinda numarul de restaurante din provincie cu inca patru locatii (doua restaurante Pizza Hut si doua KFC). Orasele vizate pentru aceasta investitie sunt Constanta si Ramnicu-Valcea, restaurantele urmand sa fie amplasate in incinta unor mall-uri. Investitia intr-un restaurant din lant poate costa intre 200.000 de euro si 1,2 mil. euro, in functie de amplasare si de suprafata.
Lantul de restaurante Pizza Hut a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 5,5 mil. euro. Cele mai populare locatii sunt Pizza Hut Dorobanti, KFC Unirea, KFC din Carrefour Orhideea sau cel din Piata Romana. Deocamdata, la nivel local nu exista lanturi de pizzerii in sistem asemanator cu cel al Pizza Hut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO