Companii

Plan de investitii FM Logistic de 40 mil. euro

28.09.2006, 18:29 46

Grupul francez FM Logistic a anuntat ca intentioneaza sa investeasca in urmatorii trei ani intre 30 si 40 de milioane de euro in construirea de noi depozite pe piata romaneasca.
"Romania este o zona strategica, iar deschiderea de depozite in aceasta zona este un pas foarte important pentru noi", a declarat Gerard Pineau, directorul general al companiei pe Europa Centrala, la receptia unui nou depozit in Capitala, investitie de 300.000 de euro. Grupul francez a intrat pe piata de logistica din Romania in 2003, investitiile acestora totalizand pana acum un milion de euro.
Pentru acest an, FM Logistic si-a bugetat o dublare a businessului la nivel local pana la 10 milioane de euro, comparativ cu 5 milioane de euro. "In prezent, nu inregistram profit, avem in continuare pierderi, dar credem ca piata de logistica se va dezvolta si vom avea in curand competitori", spune Jacky Gervis, co - CEO.
FM Logistic, companie cu sediul central in Phalsburg - Franta, are in prezent cinci depozite in Romania, dintre care trei la Timisoara si doua in Bucuresti, precum si doua centre de colectare la Bacau si Cluj-Napoca, toate fiind situate in spatii inchiriate.
Strategia companiei vizeaza extinderea retelei de depozite in locatii noi din Bucuresti sau Timisoara, insa acest proiect va fi realizat numai dupa achizitionarea unei locatii proprii. "Totul depinde de gasirea unui teren pe care sa il putem cumpara", spune Gervis.
In urmatorii trei ani, grupul planuieste si deschiderea altor centre de colectare in orasele Brasov, Constanta, Craiova, Galati, Baia Mare, Sibiu, Oradea si Suceava. Printre principalii clienti ai FM Logistic se numara Nestle, Cora, P & G, L'Oreal sau Profi.
La nivel global, FM Logistic a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri totala de 416 mil. euro, cu o crestere de 21% fata de anul precedent, iar pentru acest an este estimata o cifra de afaceri de peste 500 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO