Companii

Polonezii la Amep: investim cash, facem profit

Polonezii la Amep: investim cash, facem profit
15.07.2003, 00:00 30



Compania poloneza Pol Am Pack, actionarul majoritar al producatorului de ambalaje Amep American Packaging SA Tecuci, intentioneaza sa continue programul de investitii si sa contribuie cu finantarea necesara redresarii situatiei economice a societatii din Romania.



"Investitiile realizate pe viitor vor consta, in principal, in aport in numerar si, in functie de necesitati si cu consultarea prealabila a APAPS, in utilaje necesare societatii. Toate aceste investitii, fie ca se vor realiza pe calea majorarilor de capital sau in alte moduri permise de lege, vor respecta drepturile actionarilor minoritari si vor avea in vedere transformarea Amep Pack SA intr-o societate profitabila", afirma reprezentantii companiei.



Declaratia de intentie a proprietarului fabricii de la Tecuci survine deciziei din 30 iunie a Curtii Supreme de Justitie, care a recunoscut dreptul de vot al actionarului majoritar Pol Am Pack. De asemenea, incepand cu data de 30 mai, prin incheierea judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului Galati, societatea Amep Tecuci are o noua conducere, formata din Camelia Isabela Stefanuc, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie si Leszek Wierzechowski - vicepresedinte al CA si director general adjunct, se afirma in comunicat.



Firma poloneza Pol Am Pack a achizitionat 93% din actiunile societatii la sfarsitul anului 1997 de la fostul Fond al Proprietatii de Stat (FPS), pentru suma de 1,25 milioane de dolari.



Fosta conducere a societatii si unii actionari minoritari au contestat in instanta investitiile efectuate de catre firma poloneza, sustinand ca acestea s-au realizat prin supraevaluarea unor utilaje aduse ca aport in natura la majorarea de capital.



De asemenea, ei au aratat ca, la adunarea generala extraordinara a actionarilor din data de 22 februarie 2001, firma Pol Am Pack s-a obligat sa majoreze capitalului social al societatii cu 360.000 de dolari prin aport in numerar. Contestatarii au sustinut ca firma poloneza nu si-a respectat aceasta obligatie, ceea ce a dus la suspendarea dreptului de vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO