Companii

Polonezii vor sa faca o fabrica de usi de 8 mil. euro

08.09.2003, 00:00 76



Compania poloneza Porta KMI, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de usi, a decis sa isi extinda operatiunile pe piata romaneasca, prin construirea unei fabrici la Arad, investitia urmand sa depaseasca valoarea de opt milioane de euro.



Firma a achizitionat de la Primaria Arad, in urma unei licitatii, un teren situat in zona industriala Est, si a inceput pregatirile pentru selectarea constructorilor care vor ridica noua unitate de productie.



"Echipamentele necesare procesului de fabricatie sunt deja comandate si estimam ca in toamna anului 2004 vom incepe productia. Investitia se va ridica la opt milioane de euro, dar cu siguranta ca aceasta suma va fi depasita, in conditiile in care proiectul va avea cinci faze de dezvoltare", a declarat Robert Ciepiela, reprezentantul companiei Porta in Romania.



Firma poloneza a intrat pe piata romaneasca in urma cu cativa ani, avand reprezentante locale, iar produsele sale sunt distribuite printr-o retea de dealeri. "Suntem bucurosi ca Porta va deschide o fabrica pe plan local, pentru ca astfel sursa de aprovizionare va fi mult mai aproape, ceea ce va permite o viteza crescuta la onorarea comenzilor", a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Parvulescu, directorul societatii Woodcote Romania SRL Cluj-Napoca, principalul distribuitor al Porta KMI. O alta companie care reprezinta firma poloneza este Tropheum Com SRL Constanta.



Planurile producatorului polonez de a deschide o fabrica in Romania au fost incurajate de expansiunea pietei constructiilor de imobile si de perspectivele optimiste ale acestui sector, ceea ce indica un nivel corespunzator al cererii pentru usi. De altfel, marile proiecte imobiliare derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte, dar si cele sustinute de diverse companii private, au atras atentia mai multor producatori din domeniu, care au anuntat ca au in vedere sa-si consolideze prezenta in Romania.



Porta KMI, parte a grupului Komfort, a fost infiintata in 1992, in localitatea Bolszewo, situata la 50 de kilometri de orasul-port Gdansk. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO