Companii

Polurile comerciale ajung si in Timisoara

09.09.2004, 00:00 39

Compania Metaltim va investi cinci milioane euro pentru realizarea Euro Design, un centru comercial de mobila si decoratiuni in Timisoara. Dupa Bucuresti sau Brasov, la Timisoara se profileaza un alt pol comercial avan in vedere numarul de magazine aflate in apropiere.
"Centru comercial este amplasat intr-una din zonele comerciale cele mai bine cotate din Timisoara, Ialomita-Calea Lipovei, unde functioneaza inca patru centre comerciale - Kappa, Euro1, Euro 2, Terra, dar si un magazin Praktiker", spune Ramona Belejan, director de marketing al companiei imobiliare Casadomi, reprezentantul exclusiv al proiectului.
In plus, tot in zona respectiva este in constructie si cel mai mare mall din Timisoara, Iulius Mall, care va implica o investitie de 20 de milioane de euro. Compania a concesionat terenul necesar pentru construirea mall-ului inca din anul 2000, dar realizarea complexului a demarat abia anul trecut deoarece a presupus mutarea unor antene ale Societatii Nationale de Radiocomunicatii - Directia Radio Televiziune (DRTV) Timisoara.
De altfel, Iulius Grup, compania care va dezvolta Iulius Mall, detine si centrul comercial Terra.
La randul sau, Metaltim, compania care va investi cele cinci milioane in dezvoltarea Euro Design, detine centrele comerciale Euro 1 si Euro 2.
Lucrarile de constructie a centrului comerial Euro Design incep in aceasta luna si vor fi finalizate in primavara anului viitor.
Centrul are o suprafata totala de 7.600 metri patrati, din care 5.204 metri patrati vor fi alocati spatiilor comerciale si de expunere.
La fel ca si centrele comerciale Euro 1 si Euro 2, la baza dezvoltarii Euro Design sta una dintre cladirile mai vechi din complexul de crestere a animalelor Comtim.
"Deja preturile in aceasta zona au crescut foarte mult in ultimii ani, astfel ca este greu de crezut ca vor urma si alte investitii de acest gen in zona Calea Lipovei. Oricum aceasta zona este deja cea mai mare zona comerciala pentru orasul Timisoara. Mai sunt si altele in oras, insa Calea Lipovei este cea mai dezvoltata. In plus, avand in vedere viitoarea autortrada, Calea Lipovei va deveni principala conexiune", completeaza Belejan.
In prezent astfel de poluri comerciale mai exista in Bucuresti - zona Carrefour Militari sau Cora Pantelimon, dar si la Brasov, unde la iesirea spre Bucuresti se afla cate un magazin Mobexpert, Selgros Cash & Carry, Romstal, si se afla in diferite stadii de constructie un magazin Metro Cash & Carry, un hypermarket Carrefour, dar si un magazin de bricolaj Bricostore.
Metaltim Timisoara are ca obiect de activitate comericalizarea de aparate electrice, si electrocasnice. Actiunile companiei sunt listate pe piata Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind de 1.500 lei pe actiune. Actionarul principal al Metaltim, este, potrivit datelor disponibile, compania Royal Oil Company Srl, care detine 43,88% din actiuni. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO