Companii

Porsche a vandut jumatate din masinile Audi Q7 doar pe baza fotografiilor

11.04.2006, 00:00 17

Porsche Romania, cel mai mare importator auto local, a vandut 150 de unitati din noul model de teren Audi Q7, jumatate din tinta pe care compania si-a propus-o pentru intreg anul. Modelul a fost lansat oficial ieri la un pret de pornire de 50.000 de euro cu toate taxele incluse , valoarea masinilor vandute depaseste deja 7,5 milioane de euro.

"Pentru 2006, ne-am propus o tinta realista de 300 de unitati. In ceea ce priveste anii urmatori, nu pot sa avansez o estimare intrucat Q7 fiind un model nou va inregistra la inceput un adevarat boom al vanzarilor", a declarat George Sanduleac, brand manager Audi.

Potrivit reprezentantilor Audi, explicatia pentru numarul mare de comenzi consta in faptul ca potentialii clienti au asteptat un model de teren cu marca Audi. In cea mai mare parte, clientii din Romania au optat pentru versiuni echipate cu motoare diesel si dotari peste medie. Porsche Romania importa pe piata locala marcile Audi, Porsche, Seat, Skoda, Volkswagen.

"Ne-am propus sa luam suprematia pe segmentul premium, iar Q7 este ceea ce ne lipsea pentru a mai micsora din felia de tort a principalilor concurenti", a mai spus Sanduleac. Q7 va concura in special cu modele precum BMW X5, Mercedes clasa M si Volvo XC90. Preturile variaza in functie de modele, de la 44.412 de euro la 72.656 de euro, preturi fara taxe. Q7 poate fi echipat cu doua versiuni de motorizare - un propulsor diesel de trei litri, care dezvolta 233 de cai-putere, si unul pe benzina de 4,2 litri si 350 de cai-putere. Din a doua jumatate a acestui an, gama de motoare va fi completata cu un propulsor pe benzina de 3,6 litri si 280 de cai-putere.

Printre sistemele de siguranta se numara side-assist, care permite schimbarea in siguranta a benzii de circulatie, datorita monitorizarii, prin unde radar, a traficului din spatele masinii. La inceputul acestui an compania a lansat modelul A4 Cabriolet, iar pentru acest an si-a mai propus si introducerea noilor generatii TT si Allroad Quattro, precum si modelele din gama S. Sanduleac a precizat ca se se asteapta la o crestere a pietei pe segmentul de SUV premium atat in 206, cat si in anul urmator.

La nivelul anului trecut, marca de lux Audi a inregistrat un ritm de crestere de 40%, adica mai redus decat marcile de volum, iar pentru acest an reprezentantii companiei au anuntat ca asteapta vanzari de 1.700 de modele, ceea ce ar reprezenta o crestere cu 30% fata de 2005.

Per ansamblu, vanzarile Porsche Romania au atins anul trecut 32.450 de automobile, in crestere cu peste 84% fata de anul precedent.

Ritmul de crestere este aproape dublu fata de cel inregistrat de piata auto in aceeasi perioada. Pentru 2006, reprezentantii companiei estimeaza o crestere a vanzarilor de masini si o cifra de afaceri de 500 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO