Companii

Portofoliul de credite al Agricover a crescut cu 55%

Ro­bert Rek­kers, di­rec­to­rul ge­ne­ral al Agricover Credit IFN. Foto Răzvan Lupică

Ro­bert Rek­kers, di­rec­to­rul ge­ne­ral al Agricover Credit IFN. Foto Răzvan Lupică

Autor: Gabriel Razi

26.02.2014, 19:40 177

Agricover Credit IFN, divizia de cre­ditare a grupului de agribusiness Agri­cover, a ajuns la sfârşitul anului tre­cut la un portofoliu de credite de 144 mil. euro (642 mil. lei), în creştere cu 55% faţă de anul 2012.

„Ne aşteptăm să menţinem rimul de creştere în 2014 (…). Am adăugat clienţi noi în por­tofoliul Agri­co­ver Credit IFN pentru că ştim foarte bine situaţia şi aşteptările fer­mierilor“, a decla­rat Ro­bert Rek­kers, di­rec­to­rul ge­ne­ral al Agri­cover Credit IFN. Stocul cre­ditelor acordate de bănci în agricultură a ajuns la 11,2 miliarde de lei la sfârşitul anului trecut, nivel si­mi­lar cu cel din decembrie 2012.

Finan­ţările au stagnat anul trecut după creş­teri anuale de două cifre între 2010 şi 2012. La sfârşitul lui 2009, creditele acor­date în agricultură erau de 6,7 miliarde de lei. Agricover, companie specializată în comerţul cu materii prime agricole, îngră­şăminte, pesticide şi seminţe şi deţinută de investitorul de origine azero-iraniană Jabbar Kanani, şi-a lansat divizia de creditare agricolă în 2008, iar anul trecut a deschis prima sucursală regională a acestei divizii în oraşul Slobozia din judeţul Ialomiţa.

Agricultura a fost anul trecut o afa­cere de 18,5 miliarde de euro la nivel de economie şi unul dintre principalele motoare ale creşterii eco­no­mice de 3,5%. În 2013 piaţa cerealelor, unul dintre principalele puncte de interes ale grupului Agri­cover, s-a ridicat la 4,5 miliarde de euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO