Companii

Posibila majorare de capital urca pretul Energo-Petrol

13.07.2001, 00:00 18



Zvonurile privind posibilitatea majorarii capitalului social au urcat ieri pretul actiunilor Energo-Petrol cu 14,7%, pana la 14.800 lei/actiune, pret la care nu mai exista nici o actiune la vanzare.

Societatea a facut o prima reevaluare a activelor in 1999 din care a rezultat o diferenta pozitiva de 13,4 miliarde lei.

La sfarsitul anului trecut a mai facut o reevaluare din care au mai rezultat 18,5 miliarde lei, totalizand in bilantul societatii 31,9 miliarde diferente din reevaluare.

Energo-Petrol este listata la categoria a doua a Bursei avand un capital social de 10,9 miliarde, mult sub limita de 49,3 miliarde impusa de noul regulament al Bursei.

"Societatea ar fi trebuit sa includa diferentele din reevaluare in capitalul social pana acum, daca dorea sa ramana la cota Bursei si daca aceasta majorare s-ar fi facut prin distribuirea de actiuni gratuite societatea ar fi dat 3 actiuni gratuite la una veche", a declarat Emil Ogica, trader la Intercapital Invest.

"Inainte de sfarsitul acestui an nu va avea loc majorarea de capital pentru ca trebuie sa revedem reevaluarea partiala pe care am facut-o la sfarsitul anului trecut. Oricum Hotararea de Guvern 403/1999 ne permite sa ne reevaluam activul o data pe an", a declarat Mirica Dan, director economic al societatii.

Compania, specializata in constructii montaje electro-energetice, electrice, de automatizari si telecomunicatii, a inregistrat in 2000 un profit de doar 34 milioane lei la o cifra de afaceri de 217 miliarde lei. Societatea nu a acordat dividende, reinvestind in intregime profitul.

In primul trimestru al acestui an societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 57,9 miliarde lei, in crestere cu 44,39% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totusi, profitul brut pe primele trei luni ale acestui an a scazut la doar 10 milioane, cu 45% mai putin fata de primul trimestru al anului 2000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO