Companii

Poşta Română va distribui până la sfârşitul lui octombrie peste 90% din cardurile de sănătate

Poşta Română va distribui până la sfârşitul lui...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

05.09.2014, 15:34 399

Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat vineri, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional, valoarea contractului fiind de 37,5 milioane lei (8,5 milioane euro), cu o durată de patru ani, dar peste 90% urmează să fie distribuite până la sfârşitul lunii octombrie.

Procesul de distribuire va începe la 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri. Contractul are însă un vârf de sarcină de 6 săptămâni, începând cu 18 septembrie, dată de la care vor fi livrate circa 12,4 milioane de carduri de sănătate, potrivit directorului general al Companiei Naţionale Poşta Română, Alexandru Petrescu. Astfel, până la sfârşitul lunii octombrie vor fi livrate 91% din cardurile de sănătate.

Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală.

Petrescu a arătat că noul contract va fi un reper important în politica de reconstrucţie şi relansare comercială a companiei Poşta Română.

"Poşta Română se dovedeşte a fi cel mai important jucător pe piaţa liberalizată a serviciilor poştale, un partener de încredere pentru astfel de proiecte strategice. Prin contractul încheiat astăzi cu CNAS, operatorul naţional de servicii poştale marchează trecerea de la o politică de management de subzistenţă, la o politică bazată pe criterii comerciale competitive, prin care să recupereze cota de piaţă pierdută în ultimii 20 de ani", a declarat Petrescu.

Acordul-cadru dintre Poşta Română şi CNAS a fost semnat, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de către directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, şi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Premierul Ponta a declarat, cu acest prilej, că atunci când a ajuns la guvernare nici măcar mama sa nu mai credea că va fi realizat proiectul cardului de sănătate, dar înainte de semnarea contractului dintre Poşta Român- şi CNAS a sunat-o şi i-a comunicat că va primi cardul de sănătate până la finalul lui octombrie.

Ponta a arătat că s-a pierdut peste un an de zile în implementarea proiectului din cauza unor fapte grave de corupţie ale fostei conduceri a CNAS, însă cardul va sigura contribuabilii că banii care îi plătesc ajung să fie folosiţi pentru servicii de sănătate şi nu pentru decontarea unor servicii fictive, care îi îmbogăţesc pe unii.

Premierul s-a arătat bucuros şi de faptul că distribuirea cardurilor va fi realizată de Poşta Română.

"Este o companie care înseamnă foarte mult pentru România, care a suferit foarte mult în urma schimbărilor tehnologice, dar a suferit şi în urma unui management defectuos. Acum cred că se dovedeşte că există o şansă reală ca Poşta Român să rămână o companie - e adevărat, trecând prin restructurări, trecând prin modernizările absolut necesare -, dar este o companie care poate să-şi păstreze rolul pe piaţa românească", a spus premierul.

El s-a arătat convins că între instituţiile publice şi Poşta Română, cu respectarea procedurilor de achiziţii publice, "mai sunt multe de făcut împreună", în special în modernizarea procedurilor dintre cetăţeni şi serviciile publice.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Băniciou, a precizat, la rândul său, că din cele peste 13 milioane de carduri câte vor fi imprimate în total, în ultimele 6 luni au fost tipărite peste 9,5 milioane de carduri, pentru care au fost plătite 123 milioane lei. Băniciou a adăugat că alte un milion de carduri sunt în curs de imprimare.

Cu afaceri de 1,15 miliarde de lei în 2013, Poşta este cel mai mare operator local de profil.

Compania are o reţea teritorială de peste 5.600 de unităţi şi mai mult de 27.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO