Companii

POSTelecom are nevoie de 90 mil. dolari

23.06.2003, 00:00 15



Investitiile pentru achizitionarea echipamentelor necesare viitorului operator de telecomunicatii POSTelecom se ridica la 60 mil. $, in urmatorii patru ani, la care adauga 30 mil. $ pentru cheltuieli operationale.



"Din aceste fonduri, vor fi achizitionate diverse echipamente de telecomunicatii, cum ar fi centralele telefonice, si se vor acoperi costurile necesare inchirierii infrastructurii de la alti operatori, cele aferente promovarii serviciilor furnizate de POSTelecom sau salariile angajatiilor", a declarat Gabriel Mateescu, presedintele Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).



La sfarsitul lunii iunie, firmele Zhongxing Telecommunication Equipment (ZTE), Huawei Technologies si Alcatel Shanghai Bell vor participa la o licitatie internationala pentru stabilirea furnizorului de echipamente de telecomunicatii necesare POSTelecom.



"Avem o buna colaboare cu toate cele trei companii. Asteptam la sfarsitul acestei luni sa ne prezinte fiecare dintre acestea o varianta finala a planului de afaceri si a investitiei. Echipamentele vor fi achizitionate printr-un credit de tip furnizor asigurat de Banca de Export-Import a Chinei si garantat de POSTelecom", a afirmat Mateescu.



Presedintele CNPR a mai spus ca noul operator de telecomunicati va fi inregistrat, din punct de vedere juridic, in cel mai scurt timp. "Capitalul social al companiei va fi de trei milioane de dolari, fata de varianta initiala de un milion de dolari", a precizat Mateescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO