Companii

Practic Bucuresti va plati cel mult un milion euro pentru preluarea Ciprom

03.12.2004, 00:00 26

Actionarii societatii Practic Bucuresti vor discuta, in data de 17 decembrie, aprobarea achizitionarii unui pachet de 51,07% din actiunile Ciprom Ploiesti pentru suma maxima de un milion de euro, informeaza un anunt al companiei.
Potrivit unui comunicat recent al Autoritatii pentru Valorificare a Activelor Statului (AVAS), companiile Elpreco Craiova, Eddan Comimpex Turda, Practic, Grampet si Spet Shipping, ultimele trei din Bucuresti, au depus oferte pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al Ciprom, pina la expirarea termenului limita, 24 noiembrie.
Ciprom a fost lansata la privatizare prin negociere pe baza de oferte finale imbunatatite si irevocabile in data de 23 octombrie.
Societatea are ca obiect principal de activitate constructiile de cladiri si lucrari de geniu si un capital social de 55,9 miliarde lei, din care AVAS detine 51,071%, restul actiunilor fiind in proprietatea SIF Muntenia - 4,5% si a altor actionari - 44,432%.
La nivelul anului 2003, societatea din Ploiesti a raportat pierderi de 107,1 miliarde lei la o cifra de afaceri de 164,6 miliarde lei. La finele lunii aprilie, actionarii Ciprom au aprobat pentru 2004 un volum al afacerilor de 87,3 miliarde lei si un rezultat net de 1,5 miliarde lei.
Actionarii Practic vor mai discuta si contractarea de la Alpha Bank, sau orice alta banca cu sediul in Bucuresti, a unui credit de 500.000 de euro pentru achizitionarea unui imobil situat in Capitala, in care societatea are sediul social.
Compania a fost infiintata in 1990 si are ca principale activitati desfacerea cu amanuntul a produselor alimentare si nealimentare in reteaua de magazine aflate in administrare directa si inchirierea de spatii comerciale proprietatea societatii.
Datele financiare aferente anului 2003 indica o cifra de afaceri de 343,9 miliarde lei si un profit net de 23,8 miliarde lei.
Cu un capital social de 14,7 miliarde lei, societatea este controlata in proportie de 49% de Dimofte Zerlin si International Business&Trading Corporation - 32,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO